Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Saniranje i obnova Trga Slavija

Nova signalizacija i parkirališna mjesta

Foto: Branimir Bradarić
Investicija je iznosila 1,4 milijuna kuna

Poslije cjelovitih radova zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig otvorili su obnovljenu prometnu i pješačku površinu na Trgu Slavija. U okviru radova sanirani su cesta i 12 parkirališta, sagrađeni su nogostupi i potporni zid te je postavljena javna rasvjeta i prometna signalizacija.

Obnova Kapelici svetoga Roka vraća se stari izgled i sjaj

– Nakon brojnih upita građana Grad Vukovar je odlučio ove godine sanirati Trg Slavija, vrlo frekventan trg, uz glavnu prometnicu. Imali smo ovdje niz problema, od prometnih, divljeg parkiranja, oborinske odvodnje. Zahvaljujući investiciji od 1,4 milijuna kuna riješili smo razinu i kvalitetu prometa, dobili smo 11 novih parkirnih mjesta, jedno parkirno mjesto za dostavno vozilo, riješena je horizontalna i vertikalna signalizacija, hortikultura… – rekao je Pavliček.

Govoreći o obavljenim radovima, Čulig je kazao da je donedavno na toj površini bilo neorganizirano stanje, parkirališna mjesta bila su neoznačena, a prometni trakovi nedefinirani.

– Ovom sanacijom usporili smo promet kako bi sprečavali neželjene prometne nezgode, definirali smo parkirališna mjesta, riješili oborinsku odvodnju… Svjedoci smo da je u prijašnjem razdoblju, kada je malo jača kiša, ovdje bilo jezero, a ne cesta. Riješili smo i javnu rasvjetu tako da je ovo sada reprezentativan prostor na području grada – rekao je Čulig. 

Vrijednost prve faze radova je 1,87 milijuna kuna Radovi na Buba baru u punom jeku, “nastanio” se i Matakovićev Mali Ivica Na zahtjev Mjesnog odbora U Slaviji počeli radovi na gradnji novog dječjeg igrališta