Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Dan općine Poličnik

Nova vodovodna mreža u zaselku Baričevići

Foto: Zadarska županija
Saborski zastupnik i načelnik Poličnika Lončar u svojem je izlaganju nabrojio čak 22 projekta koja su završena tijekom posljednjih godinu dana, a najavio je i nove

U povodu Dana Općine Poličnik otvorena je vodovodna mreža u zaselku Baričevići i puštena u promet cesta Lovinac-Poličnik.

Pokret s vizijom Uključite se u oblikovanje razvoja sporta Zadarske županije

– Općina Poličnik pravi je primjer jedinice lokalne samouprave koja je vrlo aktivna u osmišljavanju i provedbi projekata kojima svojim žiteljima želi omogućiti bolji i sretniji život. Zajednički radimo na tome da ova općina, ali i cijela naša županija bude ugodno mjesto za život, a uz značajnu pomoć Vlade, brinemo se o razvoju infrastrukture – rekao je župan Longin dodavši kako je ŽUC uložio više od 4 milijuna kuna u sanaciju ceste Poličnik – Visočane i gradnju mosta Visočane. Oko pola milijuna kuna uloženo je u oborinsku odvodnju županijske ceste u Briševu, a ŽUC je osigurao i 2 milijuna kuna za gradnju lokalne ceste Suhovare – Baštica, za koju je u tijeku postupak javne nabave.

Jedan od najvažnijih projekata Općine Poličnik, u kojem su partneri Županija i ustanova INOVAcija izgradnja je Centra za razvoj i edukaciju koja je u završnoj fazi.

Županiji odobreno 8,5 milijuna kuna za četvrti sustav navodnjavanja Sustav Donja Baštica navodnjavat će 105 ha, a nagodinu se gradi i Poljoprivredni centar

– To je samo jedan od primjera kako zajedno, na aktivan način, potičemo pozitivnu investicijsku klimu. Samo u posljednjih nekoliko godina broj zaposlenih na području županije porastao je za gotovo deset tisuća, a u srpnju ove godine zabilježili smo i rekordnu brojku od 62 tisuće zaposlenih. Velike zasluge za ove brojke ima i vaša općina, odnosno načelnik Davor Lončar koji je među prvima prepoznao važnost razvoja poslovnih zona – poručio je Longin dodavši da na području Općine Poličnik trenutačno posluje više od 90 tvrtki u kojima radi gotovo 2000 ljudi.

Saborski zastupnik i načelnik Poličnika Lončar u svojem je izlaganju nabrojio čak 22 projekta koja su završena tijekom posljednjih godinu dana, a najavio je i nove.

– Projektirali smo i dobili građevinsku dozvolu za novi, četvrti vrtić jer imamo 40 djece na čekanju. Kod nas je sve više djece, obitelji ostaju, a doseljavaju se i nove. Demografske obnove ne može biti bez mladih ljudi i zato sam ponosan što je područje naše općine prepoznato kao poželjno mjesto za život – kazao je Lončar koji je s gradonačelnikom Trilja Ivanom Šipićem na svečanoj sjednici potpisao Sporazum o prijateljstvu i suradnji. 

Dan općine Stankovci ‘Potpisali smo ugovor za gradnju solarnih elektrana’ Dan općine Sveti Filip i Jakov Longin: Županija skrbi o djeci, ali i o starijima