Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovac

Novi okoliš i parkiralište za DV Dubovac

1/5
Foto: Grad Karlovac
Uz vrtić Dubovac, pri kraju su radovi na na DV Mahično, a u planu je daljnje unutarnje uređenje DV Banija. Tada bi svi vrtićki objekti bili u novom ruhu, rekao je gradonačelnik Mandić

Dječji vrtić Dubovac dobit će, uz već započete radove na energetskoj učinkovitosti, i novouređeni okoliš te parkiralište. Projektom uređenja okoliša DV-a Dubovac predviđena je gradnja parkirališta s 18 parkirnih mjesta te rješavanje pristupa dostavnog kombija do gospodarskog ulaza kao i vatrogasnog vozila.

Na zalihi još 400 maski Udruga "Jak kao Jakov" izrađuje maske i pomaže oboljeloj djeci

Na ostatku parcele uredit će se zelene površine te će se parcela ograditi novom ogradom, a Kupska će se ulica proširiti i postati dvosmjerna. Vrijednost radova iznosi 800.000 kuna, sredstva su planirana u okviru prihoda Grada, a planirani završetak radova je rujan kada će biti gotovi i radovi na energetskoj učinkovitosti objekta. 

Foto: Grad Karlovac

Gradonačelnik Damir Mandić uručio je ugovore izvođaču radova i projektantu.

– Usprkos svim poteškoćama vezanim uz organizaciju života i posla uslijed pandemije koronavirusa, uspjeli smo organizirati da se na naša dva gradilišta, DV Mahično i DV Dubovac nastavi s radovima. DV Mahično je već pri kraju i slijede unutarnji radovi. Na DV Dubovac radovi se nastavljaju, tako da smo uvjereni da će i jedan i drugi objekt do planiranog roka, rujna, biti u funkciji zbog broja mjesta u vrtićima. U planu je daljnje unutarnje uređenje DV Banija. Tada bi svi vrtićki objekti bili u novom ruhu - rekao je gradonačelnik Mandić i zaključio kako bi tada Grad Karlovac osigurao dostatan smještaj djece u vrtiće, čiji roditelji rade. 

Videozapisi Karlovac se prisjeća G. Para na drugu godišnjicu njegove smrti

Pročelnica Odjela za društvene djelatnosti ponovila je i pojasnila tijek priprema za povratak djece u vrtiće i školekoje je planirano za 11. svibnja. Broj vrtićkih objekata koji će biti otvoren ovisi o broju djece koja će pohađati vrtić, odnosno o broju skupina, budući da je prema uputama moguće formiranje skupine s najviše 10 osoba, odnosno devetero djece i jedan odgojitelj.

Foto: Grad Karlovac

Podsjećamo da od sredine ožujka radi samo DV Grabrik koji je svakodnevno pohađalo najviše do desetero djece, a u tijeku je priprema materijalnih uvjeta za početak rada, generalno čišćenje, dezinficiranje prostora, pribavljenje maskica i slično. 

Karlovac Završena obnova zgrade gradske uprave

Foto: Grad Karlovac

Prema Uputama HZZJZ potiče se ostanak djece kod kuće kad god je to moguće, a posebno se to odnosi na djecu koja imaju kronične bolesti - respiratorne, kardiovasklularne bolesti, dijabetes, veća tjelesna/motorička oštećenja.