Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
“Svi zaJEDNO za radost Božića”

Obiteljima s troje ili više djece 24 božićna drvca

Zajednička fotografija obitelji koje su dobile božićna drvca
Foto: Branimir Bradarić
Vukovar je u sklopu ove manifestacije posjetilo oko 600 djece iz cijele Hrvatske koja su se družila s vršnjacima, ali i sudjelovala na raznim kreativnim radionicama

Na Badnjak, a u okviru Vukovarskih adventskih svečanosti, dodijeljena su 24 božićna drvca vukovarskim obiteljima s troje ili više djece.

Dodjela je bila u adventskom šatoru, a osmišljena je u sklopu manifestacije „Svi zaJEDNO za radost Božića". Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček podsjetio je kako je u okviru te manifestacije Vukovar posjetilo oko 600 djece iz cijele Hrvatske koja su se družila s vršnjacima, ali i sudjelovala na raznim kreativnim radionicama tijekom kojih su izrađivali božićne ukrase za 24 božićna drvca.

Vodotoranj Ugovor Za unutrašnje uređenje Vodotornja 638.000 kuna

Ta božićna drvca i poklon-bonove vrijedne 500 kuna za kupnju igračaka i darova dobile su 24 obitelji s troje i više djece.

– Riječ je o jednoj humanitarnoj akciji koja je novitet ovogodišnjih Vukovarskih adventskih svečanosti i koja je, zbog dolaska djece iz cijele Hrvatske, izazvala velik interes – rekao je Pavliček.

Podsjetio je i kako su tijekom svečanosti organizatori i Grad Vukovar pripremili niz manifestacija, radionica, koncerata… U sada već prošlogodišnjoj adventskoj čaroliji sudjelovala su i djeca svih vukovarskih osnovnih škola te mališani iz dječjih vrtića Vukovar 1 i 2. Advent u Vukovaru održan je u organizaciji TZ Vukovara, Grada Vukovara i tvrtke Organizatori bez granica, a iz gradskoga proračuna je za vukovarsku adventsku čaroliju osigurano 150.000 kuna.

Memorijalno groblje Tužno sjećane I 27 godina poslije 308 nestalih kulturna Baština Gradska knjižnica Vukovar dobitnik važnog priznanja