Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Od studenog novo postrojenje za el. energiju vrijedno 25 milijuna

Kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije na biomasu u Gospodarskoj zoni Vukovar
1/3
Foto: Branimir Bradarić
Toplinska energija (oko 50%) trošit će se na području postrojenja za sušenje drvne sječke dok će se preostali dio energije plasirati vanjskim potrošačima u Gospodarskoj zoni - rekao je Damir Kurtović, direktor investicija u ENNA grupi

Kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne energije na biomasu, a koje se nalazi u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, u funkciju će biti stavljeno u studenom ove godine. Najavio je to Damir Kurtović, direktor investicija u ENNA grupi, koja posluje u sklopu tvrtke PPD. Kurtović je pojasnio kako predviđena nazivna snaga proizvodnje električne energije u ovome postrojenju iznosi 495 kW električne te 1 MWth toplinske energije.

Gradski stadion u Vukovaru U Vukovaru će se moći održavati atletska natjecanja po svjetskim standardima Na mjestu gradskog stadiona gradi se atletski stadion od 3,1 milijun kuna

- Postrojenje će raditi približno 8000 sati godišnje. Veći dio proizvedene električne energije (93%) plasirat će se u mrežu na osnovi ugovora o otkupu električne energije s HROTE-om dok će se manji dio (7%)  koristiti  za vlastite potrebe i opću potrošnju na objektu kogeneracije. Toplinska energija (oko 50%) trošit će se na području postrojenja za sušenje drvne sječke dok će se preostali dio toplinske energije plasirati vanjskim potrošačima u Gospodarskoj zoni Vukovar - rekao je Kurtović.

Kazao je i kako je ova investicija vrijedna 25 milijuna kuna koliko PPD ulaže i u poslovnu zgradu tvrtke koja se također gradi u Gospodarskoj zoni Vukovar i koja bi trebala biti završena do kraja listopada.

Radnički dom Vukovar Država Vukovaru darovala zgradu Radničkog doma u Borovu naselju Ruševna zgrada koju je izgradio Čeh Bata ponovno će postati ljepotica

Govoreći o ovome projektu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, koji je obišao gradilište, rekao je kako je i to dokaz da se može i da ima ljudi koji žele investirati.

- Zadovoljan sam kada vidim da se grade proizvodni objekti u Gospodarskoj zoni, otvaraju tvrtke i zapošljavaju ljudi. Vide se pomaci, a raduje me i što imamo niz novih upita investitora koji se interesiraju za ulaganje na području Vukovara - rekao je Penava.

Kapacitet Gospodarske zone Vukovar trenutno je popunjen 60-ak posto i u njoj svakoga dana radi 300-tinjak zaposlenih.

javni radovi u Vukovaru Javni radovi Uručeni ugovori o radu za 50 nezaposlenih Vukovaraca