Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
uživali i veliki i mali

Održan 3. Štrudlafest u Jaškovu kod Ozlja

Štrudlafest
1/9
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
U Jaškovu, malenom mjestu kod Ozlja u Karlovačkoj županiji koje je ušlo u Guinnessovu knjigu rekorda po najdužoj štrudli na svijetu, održan je 3. Štrudlafest

Organizatori, Turistička zajednica Karlovačke županije, TZ Ozlja, Restoran Žganjer i Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj iz Jaškova, potrudili su se prirediti bogat program događanja u kojemu su uživali veliki i mali. No, najviše je događanja bilo vezano za izradu i degustaciju, te humanitarnu prodaju štrudli raznih okusa.

Na 25. obljetnicu pogibije Miroslava Perisa postavljena spomen ploča U spomen na pilota Miroslava Perisa OŠ Banija dobila spomen ploču, MIG preletio njegov Karlovac

Na natjecanju u izradi štrudli, po ocjenu stručnog žirija u kojemu su bila poznata imena poput Steve Karapandža i Branka Ognjenovića, te Tomislava Špičeka pobijedila je Kristina Novosel, kuharica hotela Amarilis iz Novigrada koja je napravila štrudlu od kruške, sira i badema. Na natjecanju je sudjelovalo čak sedam ekipa. Drugo mjesto osvojio je KUD Frankopan iz Severina na Kupi, a treće mjesto tim E-Katarina iz Ozlja. 

Inače, posjetitelji su pojeli više od 7.500 porcija štrudli, a imali su prilike probati čak 60 vrsti štrudli raznih okusa, slane i slatke, spremljene od domaćih 'autorica', ali i iz ruku domaćica iz Bosne i Hercegovine, odnosno Bihaća koje su radile štrudle od šljiva i oraha, a gosti s Renesansnog festivala iz Koprivnice radili sui štrudle od kopriva. 

U ulicama Petra Preradovića i Ivana Gundulića u tijeku je četvrta faza rekonstrukcije tih ulica Rekonstrukcija dviju ulica u Karlovcu Za potpunu obnovu dviju ulica u središtu grada 5,6 milijuna kuna

Mališani su imali prilike i sami se okušati u radionici izrade štrudli, predmeta od keramike, crtati na štandu Aquatike, jahati konje. Djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj iz Jaškova, dijelili su gostima svoje štrudle i sok od jabuke koje su sa štićenicima uzgojili u svome voćnjaku. Na nizu štandova gosti su imali prilike od OPG-ovaca kupiti domaće proizvode; od posuđa od keramike, preko raznih  džemova, bučinoga ulja, biljnih sapuna, nakita, štrudli, meda....