Organizatori, Turistička zajednica Karlovačke županije, TZ Ozlja, Restoran Žganjer i Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj iz Jaškova, potrudili su se prirediti bogat program događanja u kojemu su uživali veliki i mali. No, najviše je događanja bilo vezano za izradu i degustaciju, te humanitarnu prodaju štrudli raznih okusa.
Na natjecanju u izradi štrudli, po ocjenu stručnog žirija u kojemu su bila poznata imena poput Steve Karapandža i Branka Ognjenovića, te Tomislava Špičeka pobijedila je Kristina Novosel, kuharica hotela Amarilis iz Novigrada koja je napravila štrudlu od kruške, sira i badema. Na natjecanju je sudjelovalo čak sedam ekipa. Drugo mjesto osvojio je KUD Frankopan iz Severina na Kupi, a treće mjesto tim E-Katarina iz Ozlja.
Inače, posjetitelji su pojeli više od 7.500 porcija štrudli, a imali su prilike probati čak 60 vrsti štrudli raznih okusa, slane i slatke, spremljene od domaćih 'autorica', ali i iz ruku domaćica iz Bosne i Hercegovine, odnosno Bihaća koje su radile štrudle od šljiva i oraha, a gosti s Renesansnog festivala iz Koprivnice radili sui štrudle od kopriva.
Mališani su imali prilike i sami se okušati u radionici izrade štrudli, predmeta od keramike, crtati na štandu Aquatike, jahati konje. Djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj iz Jaškova, dijelili su gostima svoje štrudle i sok od jabuke koje su sa štićenicima uzgojili u svome voćnjaku. Na nizu štandova gosti su imali prilike od OPG-ovaca kupiti domaće proizvode; od posuđa od keramike, preko raznih džemova, bučinoga ulja, biljnih sapuna, nakita, štrudli, meda....