Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U Sokol centru

Održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici

U Sokol centru održano Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici
1/6
Foto: Grad Osijek
Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza zahvalio je svima koji su omogućili održavanje Državnoga prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici.

U organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, održano je Državno prvenstvo školskih sportskih društava u gimnastici. U osječkom Sokol centru nastupilo je 30 natjecateljskih skupina – 28 osnovnih škola s područja 16 županija – ukupno 160 učenika i učenica.

Počinje danas Hidrogimnastika i korektivne vježbe za umirovljenike u vodi na bazenima Cerine

Osječki Sokol centar najsuvremenije je gimnastičko središte i sportski objekt u regiji, nastao kroz partnerstvo Grada Osijeka i tvrtke Žito.

Centar obuhvaća zgradu Sokolskoga doma izgrađenu 1928. te interpoliranu nadogradnju s ukupnom površinom od 2.400 m² i kao takav zasigurno daje dodatni motiv sudionicima Državnog prvenstva da se ustrajno nastave gombati unutar zahtjevnog gimnastičkog sporta.

U ambulanti Doma zdravlja Kampus dobio i sportsku ambulantu

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš podcrtala je činjenicu, da je Osijek kolijevka nacionalnog sporta, budući da je baš u Gradu na Dravi 1784. utemeljena prva hrvatska sportska udruga uopće.

Gimnastika uz strjeljaštvo u Osijeku – dodala je Gamoš – ima najbogatiju organiziranu tradiciju, s obzirom da je 19. kolovoza 1865. osnovano Prvo gombalačko društvo koje se smatra trećom sportskom udrugom u Hrvatskoj, nakon strjeljačkih u Osijeku i Zagrebu.

Grad Našice godinu završio i započeo brigom o građanima Za sport 200.000 kuna više iz gradskog proračuna

– Uistinu mi je drago vidjeti i pozdraviti vas uime grada domaćina, uime gradonačelnika Ivana Vrkića i u svoje osobno u ovoj, najmodernijoj sportskoj dvorani Lijepe Naše, ali i šire regije. Najljepša poruka koja se veže uz djecu, mladež i sport – ispisana je danas na vašim majicama: „Danas fair play igram, sutra fair play živim“. U našem gradu tijekom godine više od 4 tisuće sportašica i sportaša sudjeluje u školskim sportskim sekcijama i natjecanjima. Svima vama koji ste došli iz Lijepe Naše, iz drugih županija, držim palčeve i želim srdačnu dobrodošlicu. – kazala je u prigodnom obraćanju zamjenica gradonačelnika.

Predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin čestitao je i zahvalio Hrvatskom školskom sportskom savezu na organizaciji Državnoga prvenstva te Gimnastičkom društvu Osijek – Žito, što je prihvatilo biti domaćin nacionalnog natjecanja osnovnoškolaca u gimnastici koju je svojedobno i sam trenirao.

Grad Pleternica nastoji osigurati pristojne uvjete za rad mladih nogometaša U gradnju i opremanje sportskih terena i objekata uložili 3,5 mil. kuna

– Jučer je naš poznati gimnastičar Robert Seligman ušao u finale Svjetskog kupa u Melbournu pa mu ovom prilikom želim puno uspjeha, a isto tako da među vama bude puno novih Seligmana i da postižete izvrsne uspjehe. – rekao je Vulin.

Natjecatelj iz Školskog športskog društva Sjever pročitao je prisegu uime svih učenika natjecatelja:

- Svečano prisežemo da ćemo se pošteno i sportski odnositi prema svim sudionicima natjecanja i da ćemo svojim ponašanjem na i izvan sportskog igrališta, dostojno predstavljati svoju školu, svoj grad i svoju županiju.

vrijednost 38.000 kn Župan školskim sportskim društvima uručio poklon-bonove

Nikola Perković, predsjednik Hrvatskog školskog športskog saveza zahvalio je svima koji su omogućili održavanje Državnoga prvenstva školskih sportskih društava u gimnastici i najavio da će još brojniji ponovno doći u Osijek sljedeće godine.