Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Obilježen Dan Općine Vođinci koja je u vrhu po povlačenju sredstava iz EU po broju stanovnika

Otvoren novi vrtić, izgrađen Hrvatski dom, umirovljenici dobivaju uskrsnice...

Foto: Općina Vođinci
Prigodnim programom obilježen je Dan Općine Vođinci te je načelnik Općine Martin Kordić istaknuo što je sve napravljeno u proteklih godinu dana, ali i najavio brojne nove projekte

Prigodnim programom obilježen je Dan Općine Vođinci, a tim povodom načelnik Općine Martin Kordić istaknuo je što je sve napravljeno u proteklih godinu dana, ali i najavio brojne nove projekte.

SVEČANO OBILJEŽEN DAN OPĆINE Vrpoljčani znaju kako pripremiti EU projekte

Zaposleno 26 žena

– Jesmo mala općina, ali u samom smo vrhu po povlačenju sredstava iz EU po broju stanovnika. Projekti koje smo realizirali i koji su u tijeku ili su u planu dokazuju da i male općine, kao što su Vođinci, mogu uspjeti svojim radom i zalaganjem za dobrobit svih mještana – rekao je Kordić.

Dodao je kako je Općina proteklih godina prošla na velikim projektima koji su bili dosta zahtjevni od same ideje, projektiranja, apliciranja na otvorene natječajima, provedbe javne nabave pa do same realizacije.

Tako je ove godine otvoren novi moderan vrtić, kapaciteta 70 djece, koji zadovoljava potrebe Općine, s raznim pratećim sadržajima. Otvoren je i Hrvatski dom s profesionalnom kuhinjom, kompletnim namještajem kapaciteta 400 sjedećih mjesta, koji će se koristiti za razna događanja.

Izgrađena je i biciklističko-pješačka staza dužine 1000 metara, a uređene su i najfrekventnije ulice prema školi za sigurniji promet svih korisnika, a posebno pješaka. Isto tako izgrađena je i jedna od frekventnijih “poljskih“ prometnica u vođinačkom ataru u dužini od 4500 metara s odvodnim kanalima za lakši i sigurniji pristup naših poljoprivrednika svojim njivama. Obnovljen je i nogometni stadion NK Mladosti gdje se planiraju i drugi radovi.

Obilježen je Dan općine Čepin, a konstituirano je i općinsko vijeće za novi mandat Poučnu šetnicu "Slavonska šuma" osmislili i realizirali učenici

Sagrađen je i novi lovački dom koji je kompletno uređen za razne prigode. U isto vrijeme provodi se i projekt Zaželi u okviru kojega je zaposleno 26 žena i voditeljica koje se brinu o 160 korisnika.

U Općini se brinu i o mještanima treće životne dobi kojima su ove godine podijeljeni prigodni paketi za Božić kao i uskrsnica za njih 221 u iznosima od po 400 i 200 kuna.

To se planira nastaviti i idućih godina. Kontinuirano se iz općinskog proračuna podržava rad udruga, posebno sportskih.

Organiziraju se i razne manifestacije poput Adventa u Vođincima i Uskrsnog sajma. I ove godine organizirano je, za Dan Općine, natjecanje u kuhanju čobanca. Treću godinu zaredom organiziraju i veteranski memorijalni turnir “Mlinarević – Katić” koji je ove godine međunarodnog karaktera.

Započela provedba druge faze projekta “Zaželi” Za zanimanje slastičarka i računalna operaterka osposobilo se 15 žena iz općine Vođinci

Projekt Kulturnog centra

– U pripremi imamo projekt za Kulturni centar gdje će se nalaziti prostorije za dnevni boravak umirovljenika, fitness, aerobik i fizioterapija.

U planu nam je još uređenje samog centra gdje ćemo urediti ritski kanal i park. U tijeku je ishođenje dozvole za izgradnju kanalizacije. Isto tako sustavno radimo na demografskom razvitku što se vidi po izgradnji novog modernog vrtića, naknadi za novorođenčad, kupnji školskog pribora, radnih materijala i bilježnica našim osnovnoškolcima, sufinanciranju prijevoza učenicima srednjih škola, jednokratnoj pomoći za studente…

Na idućem Vijeću donijet ćemo odluku o najmu Hrvatskog doma, a našim mještanima omogućit ćemo 50% popusta za korištenje prostora – najavio je Kordić.