Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
Medulin

Otvorena nova marina Puntica

Nova marina Puntica ima 85 vezova
1/7
Foto: Općina Medulin
Općina Medulin popratila je ovu privatnu investiciju uređenjem zelenih površina i asfaltiranjem pristupne ceste prema marini te radovima spajanja platoa i parkinga iznad Malina prema marini u vrijednosti 1,5 milijuna kuna

U Medulinu je svečano otvorena nova marina Puntica s 85 vezova, a riječ o investiciji tvrtke Adriatic Yacht Charter d.o.o. vrijednoj 15 milijuna kuna.

Gradnjom "Marine" osigurat će se 140 vezova za čamce i plovila Vukovar Komunalno pristanište "Marina" očekuje prva plovila

Općina Medulin popratila je ovu privatnu investiciju uređenjem zelenih površina i asfaltiranjem pristupne ceste prema marini te radovima spajanja platoa i parkinga iznad Malina prema marini u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Koncesija za investiciju dobivena je još 2015. godine, a radovi su trajali od rujna 2017. pa sve do travnja 2019. Marina Puntica broji 85 vezova s priključcima struje i vode, recepcijom, parkingom, uređenim sanitarnim blokom, a nudi usluge dizalice, održavanja plovila, nautičkog servisa, servisa jedara i tendi, suhi vez, kao i usluge najma jedrilica i motornih čamaca. U budućnosti se u marini planira i restoraterska ponuda kafića i restorana.

Foto: Općina Medulin

Adriatic Yacht Charter d.o.o. osnovana 1999. kao obiteljska charter tvrtka, a danas je jedna od vodećih charter kompanija u Hrvatskoj s flotom od više od 70 jedrilica, katamarana i motornih brodova smještenih uzduž jadranske obale: u Medulinu, Puli, Kaštelima i Dubrovniku.

Sama pozicija novootvorene marine Puntica je vrlo bitna, naime to je zadnja marina prema Kvarneru te je zbog toga idealna polazna baza nautičara. Ovom privatnom investicijom, kako je ocijenjeno, osnažena je turistička infrastruktura Medulinske rivijere, koja se sve više okreće nautičkom turizmu.

Marina Vukkovar Investicija Vukovar dobiva marinu sa 140 vezova