Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Tradicijska manifestacija Maškare na Viru počinje 9. veljače

Pada lokalna vlada, a vlast preuzima Maškarana Republika

Maškare
1/2
Foto: Općina Vir
Maškare na Viru kao tradicijska manifestacija najstarije su poznate maškare u Zadarskoj županiji koje sežu najmanje u 19. stoljeće

– Uskoro će pasti virska lokalna vlada, a ključeve vlasti preuzet će Maškarana Republika uz proglas o petotjednoj samoodrživosti i samovladi!

Virski milenijski projekt Kreće III. faza virske vodovodne i kanalizacijske mreže

Tradicijska manifestacija Maškare na Viru obogaćena koncertima poznatih estradnjaka i sjajnih bendova, velikom karnevalskom povorkom te najvećim malim karnevalom za djecu vrtićke dobi u Zadarskoj županiji ove godine počinje 9. veljače predajom ključeva vlasti i nastupom Jasmina Stavrosa, a završit će 5. ožujka ceremonijom paljenja Karnevala i koncertom Mladena Grdovića – najavljuju s Vira i dodaju da su Maškare na Viru kao tradicijska manifestacija najstarije poznate maškare u Zadarskoj županiji koje sežu najmanje u 19. stoljeće.

Vrhunac događanja uz obilaske virskih naselja, spravljanje karnevalskog virskog gulaša i paljenje Karnevala ili Krnje, nešto je što se, naglašavaju Virani, mora doživjeti.

Foto: Općina Vir

postavljanje javne rasvjete Pod rasvjetom je oko 80 kilometara virskih cesta i ulica

Karnevalske igre

– Sve počinje u subotu 9. veljače kada će Virske maškare preuzeti lokalnu općinsku vlast, a taj će se događaj proslaviti uz stalnog virskog gosta Jasmina Stavrosa. Sljedeće subote 16. veljače maškare će se na terasi Kotarine ili takozvanoj Ljetnoj pozornici zabavljati s Calypso bendom, dok će u četvrtak 21. veljače otok okupirati više od tisuću mališana iz cijele Zadarske županije na najmasovnijem karnevalskom okupljanju djece vrtićke dobi. Već 23. veljače organizirat će se Velika karnevalska povorka kroz otok Vir s koncertom Tempo benda, dok će se u subotu 2. ožujka uživati u Karnevalskim igrama – navodi Kažimir Škrbić iz virskog odjela za odnose s javnošću i dodaje da je riječ o zimskoj verziji popularnog međunarodnog natjecanja City Games koje donosi pregršt šašavih igara i luckastih timova uz svirku grupe Trofej.

Boćanje Prva drugoligaška polusezona virskih boćara Boćari u zlatnoj sredini – imaju tri pobjede i tri poraza

Dan kasnije odnosno 3. ožujka u večernjim satima svirat će Hot Stuff Band nakon što maškarane povorke ujutro i poslijepodne posjete sva stara virska naselja i, naravno, probaju tradicionalni virski karnevalski gulaš koji će ih čekati u restoranu Kotarina.

Zatvara Mladen Grdović

– U utorak 5. ožujka je veliko finale Maškara na Viru uz spektakl paljenja virskog Karnevala i završni koncert još jednog omiljenog pjevača na otoku, legendarnog Mladena Grdovića – zaključili su s Vira. 

Jasmin Stavros za otvorenje maškara

Program Maškara na Viru:

9. veljače (subota): Otvorenje Maškara na Viru i koncert Jasmina Stavrosa (20 sati)

16. veljače (subota): Koncert benda Calypso (20 sati)

21. veljače (četvrtak): Dječja karnevalska povorka (10 sati)

23. veljače (subota): Velika karnevalska povorka i koncert benda Tempo (16 sati)

2. ožujka (subota): Karnevalske igre i koncert grupe Trofej (18 sati)

3. ožujka (nedjelja): Koncert Hot Stuff Band (20 sati)

5. ožujka (utorak): Paljenje Karnevala i koncert Mladena Grdovića (20 sati)

Vir Prihvaćen proračun općine Vir za 2019. godinu Od 65 milijuna kuna čak 30 milijuna je za infrastrukturu