Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Počela petotjedna tradicijska manifestacija i spektakl Virskih maškara

Pala je lokalna vlada, Virske maškare preuzele su općinsku vlast!

1/2
Foto: Općina Vir
Destinacijska kompanija Vir turizam poziva sve da se priključe velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci 15. veljače. Prijave na mail: agency@virturizam.hr ili na telefon 023/346-741

Koncertom Jasmina Stavrosa, nastupom samoborske udruge Cirkultura i svečanom primopredajom ključeva lokalne općinske vlasti, na otoku Viru počela je petotjedna tradicijska manifestacija i spektakl Virskih maškara.

Virski turizam u 2019. godini ponovno je zabilježio rekordne brojke, a načelnik ima planove za 2020. ‘Želimo u srpnju, kada je vrhunac ljetne sezone, imati više od milijun noćenja’

Iako su svi otočani i posjetitelji ove manifestacije jedva dočekali njezino otvorenje, čini se da predstavnicima Općine Vir, njezine izvršne i zakonodavne vlasti, ta činjenica nije lako sjela. Zato su zamjenik načelnika općine Vir Antonio Vučetić i predsjednik Općinskog vijeća Rajko Radović sve nazočne maškare pokušali uvjeriti da je riječ samo o posuđivanju, ali ne i trajnijem gubitku vlasti, no malo tko je mario za njihova upozorenja.

Počinje ludilo na Viru

– Vlast samo posuđujemo, jer smo dosad vladali, još uvijek smo na vlasti, a tamo ćemo i ostati - poručio je predsjednik Radović. Kraljica Virskih maškara Elizabeta, koja god po redu, samo se nasmijala.

– Mi smo sada vlast, počinje ludilo na Viru – pozvala je virska kraljica prvo Stavrosa na koncertnu binu, a potom i sve maškare na nesputanu zabavu. Time je priča o primopredaji bila okončana.

Uz domaćine, na otvorenju Virskih maškara gostovali su biograjska karnevalska udruga Tome Krnjeval, kao i brojni Ninjani, Vršani, Privlačani, Zadrani te virski vikendaši iz Slovenije. Četvrti put na otok došli su i performeri iz samoborske Cirkulture, udruge za promicanje drevnih običaja žongliranja i plesanja s vatrom, a svoje su vještine, kako priliči cirkusko-akrobatskoj skupini, demonstrirali u karnevalskom šatoru.

sajam u brnu Virani love 100 tisuća noćenja čeških turista

Kolinda zapjevala s klapom

Na kraju su proglašene najbolje maske subotnjeg programa otvorenja Virskih maškara: najbolja maska bila je Kolinda koja je dobila litru žestice, a potom je, nažalost, zapjevala s klapom u pozadini. Proglašena je i najbolja skupna maska, odnosno maškarana skupina, a bačvicu Heinekena u ime švedskog para koji očajnički po otoku traži naknadu za novorođene, preuzela je poznata virska influencerica Vojna. Cijelu manifestaciju od 25. siječnja do 25. veljače organizira destinacijska menadžment kompanija Vir turizam na čelu s Darijom Zrilić, program otvorenja vodio je poznati zadarski zabavljač Igor Jelenić Toto dok je glavni sponzor događanja Općina Vir. 

Vir se uključio u globalni forum za hranu i poljoprivredu Berlinska televizija snimat će promotivni video o Viru

Destinacijska kompanija Vir turizam poziva sve da se priključe velikoj međunarodnoj karnevalskoj povorci 15. veljače. Prijave na mail: agency@virturizam.hr ili na telefon 023/346-741

Program Virskih maškara

Subota, 8. veljače, 20 sati: Karnevalske igre, koncert grupe Dilema;

četvrtak, 13. veljače, 10 sati: Dječji karnevalić uz Mineu:

subota, 15. veljače, 20 sati: Karnevalska povorka, koncert grupe Vista;

subota, 22. veljače, 20 sati: koncert Mladena Grdovića;

nedjelja, 23. veljače, 20 sati: koncert grupe Zaratino;

utorak, 25. veljače 19 sati: Paljenje Karnevala, koncert Maje Šuput