Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Sjednica županijskog Stožera civilne zaštite

Peta obljetnica katastrofalnih poplava održat će se u Gunji

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Na sjednici je najavljena i skora kupnja odora i terenskog vozila za potrebe Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije

Rad Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije u proteklih šest mjeseci bio je jedna od tema sjednice Stožera koja je održana pod predsjedanjem načelnika Stožera Zdravka Kelića. Poseban osvrt stavljen je na obilježavanje međunarodnog i nacionalnog dana civilne zaštite koji je ove godine održan u Vukovaru postrojavanjem taktičko-tehničkog zbora ljudstva i opreme sustava civilne zaštite.

Župan Božo Galić s načelnikom Antom Gutićem OPĆINA GUNJA Predstavit će projekte za zaštitu od poplava, uredit će se svetište...

Kako je rečeno, u proteklom razdoblju održan je niz sastanaka informativno-edukacijskog karaktera s predstavnicima Stožera civilne zaštite susjednih županija. Kelić je okupljene izvijestio i o aktivnostima vezanim uz rješavanje središnjeg skladišnog prostora opreme civilne zaštite u Vinkovcima te o jednoglasnom usvajanju planskih dokumenata na sjednici Županijske skupštine, vezanih uz analizu stanja sustava civilne zaštite u 2018. i plan razvoja civilne zaštite u 2019. s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Bilo je riječi i o predstojećoj protupožarnoj sezoni, a o planskim i preventivnim aktivnostima govorio je županijski vatrogasni zapovjednik Zdenko Jukić. Sjednica Stožera iskorištena je i dogovor o obilježavanju pete obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini. Ono će se održati 17. svibnja u Gunji, na dan pucanja nasipa u Rajevu Selu i Račinovcima.

Agro-klaster i Vukovarsko-srijemska županija Podolar: Spojili smo ‘zelenu’ i ‘plavu’ Hrvatsku, sad se već govori o konkretnim cijenama

Stožer civilne zaštite tom prigodom pripremit će prezentaciju u kojoj će se prikazati presjek događaja prije pet godina s posebnim osvrtom na slabosti sustava koje su uočene tada te prikazom stanja sustava civilne zaštite sada, nakon znatnih ulaganja u osnaživanje sustava.

Bit će ovo još jedna prilika da vidimo gdje smo bili 2014. godine, prije pucanja nasipa, a gdje smo danas kada je riječ o žurnim službama na području županije, njihovoj opremi, obučenosti i organiziranosti. Članovi stožera izviješteni su i o završetku izrade vanjskog plana Vukovarsko-srijemske županije koji se odnosi na pogon INA – Mjerno-otpremnu stanicu Đeletovci, za koju je zatražena suglasnost nadležnog inspektorata. Također je najavljena i skora kupnja odora i terenskog vozila za potrebe Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

Vožnja biciklom, cikloturizam Cikloturizam Potpisan ugovor za razvoj cikloturizma u županiji