Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Za ljepše blagdane

Poklon-paketići djeci u udomiteljskim obiteljima

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Svrha Božića nije samo darivanje, ova djeca trebaju biti prepoznata 365 dana u godini, rekla je jedna od udomiteljica

U povodu božićnih i novogodišnjih blagdana Vukovarsko-srijemska županija i ove godine darovala je djeci, raznim udrugama, potrebitima i drugima prigodne poklon-paketiće, a sve s ciljem da svi osjete radost Božića. Tako je i ove godine Vukovarsko-srijemska županija, u suradnji s centrima za socijalnu skrb Vinkovci, Vukovar i Županja, organizirala podjelu prigodnih poklon-paketića i za djecu koja borave u udomiteljskim obiteljima.

Tradicionalno blagdansko darivanje Poklon-paketi za pet obitelji u potrebi

– Željeli smo i na ovaj način pomoći onima koji su u teškoj situaciji te im uljepšati blagdanske dane, a posebno djeci u udomiteljskim obiteljima. Ovi ljudi imaju veliko srce i veliku dušu i zadovoljstvo nam je što ih možemo obradovati na ovaj način – rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je djeci u udomiteljskim obiteljima uručio poklon-paketiće.

Dodao je kako je sredstva za poklon-paketiće za ukupno 133 djece osigurala Vukovarsko-srijemska županija te kako je ovo prilika da se udomljenoj djeci uljepšaju blagdani i izmame osmijesi na lica.

Ujedno je ovo bila prilika da se zahvali udomiteljskim obiteljima što su pokazale svoju humanu stranu primivši djecu u svoje domove i preuzevši brigu o njima.

Odmor u šumi uz tradicionalna jela, Vukovarskoj kući nagrada Simply the best za 2019. godinu

U svojoj izjavi medijima jedna od udomiteljica Gordana Škrobo izjavila je kako se unazad tri godine postiglo puno toga.

– Naši centri za socijalnu skrb u suradnji sa Županijom i Gradom na ovaj način prepoznaju što znači biti udomitelj, ali i dijete u udomiteljskoj obitelji. Svrha Božića nije samo darivanje te ova djeca trebaju biti prepoznata 365 dana u godini – rekla je 
Škrobo.