Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Odmor u šumi uz tradicionalna jela,

Vukovarskoj kući nagrada Simply the best za 2019. godinu

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Nagradu je uručila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić. Vlasnik restorana Vukovarska kuća Dino Živković zahvalio je te istaknuo da Kuća nudi smještaj za 12 osoba i da je u njoj zaposleno 17 djelatnika

Restoran “Vukovarska kuća” smješten u park-šumi Adica dobitnik je nagrade „Simply The Best“ za 2019. u kategoriji ponuda tradicijske hrane i pića – izletišta.

PRIZNANJA HŠSS-a Nagrade Dori Međimorec i Andreji Galović

Nagradu zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija UHPA i časopis Way to Croatia. U sklopu poslovno-turističke burze PUT, koja je ove godine održana 21. put, u Gradcu okupilo se više od 150 sudionika iz zemalja Srednje Europe, Finske i Kanade, a turističke nagrade podijeljene su u nekoliko kategorija. Nagrada je predana Turističkoj zajednici grada Vukovara, a vlasniku spomenutog restorana Dini Živkoviću uručila ju je zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

Govoreći o dobivenoj prestižnoj nagradi, Živković je rekao da mu je iznimna čast što je njegov restoran dobitnik te nagrade.

– Zahvaljujemo se Gradu Vukovaru i gradskoj Turističkoj zajednici na podršci jer bez njih teško da bi se ovo moglo održati. Ugostiteljski objekt “Vukovarska kuća!” nudi tradicionalna jela i smještaj za 12 osoba u prirodnom ambijentu šume, a zapošljava 17 djelatnika – rekao je Živković.

Podsjetio je i da se park-šuma Adica nalazi samo nekoliko minuta od samog središta grada kao i da uz restoran posjetitelji imaju prilike uživati u šetnji kroz šumu, a osigurana su i brojna igrala za najmlađe. Tu su i sprave za fitness na otvorenom.

Godišnje nagrade HGK Zlatne kune dobili Sigmat, Decospan i ĐĐ Montaža

Zamjenica gradonačelnika Mujkić istaknula je da je Grad prepoznao potencijal “Vukovarske kuće” te napomenula da Vukovarci imaju povlasticu što gotovo u samom središtu grada imaju takav potencijal. Najavila je da gradske vlasti tijekom iduće godine započinju s realizacijom projekta koji će za dvije-tri godine Adici donijeti niz novih sadržaja.

– Bit će sagrađeni bungalovi, kamp, šetnica i adrenalinski park koji će proširiti ponudu tog dijela grada. U sklopu tog projekta je i projekt “Čarobna šuma” kojim će Adica biti posebno osvijetljena. Realizacijom projekta Adica će postati mjesto gdje će se moći organizirati različiti sadržaji poput team buildinga, škola u prirodi, sastanaka… – rekla je Mujkić.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara Marine Sekulić, „Simply The Best“ je nagrada koju je prepoznala struka što joj daje dodatnu važnost.

Dodala je da su, s djelatnicima “Vukovarske kuće”, dodatno oplemenili taj prostor.

Uručene nagrade Welcome – za izvrsnost u turizmu, župan Longin poručio: Broj turista raste, ali treba raditi na kvaliteti smještaja

– Između ostaloga opremili smo dva prostora tradicijskim zanatima, a postavili smo i malu etnozbirku gdje se mogu doživjeti stara vremena i tradicija – rekla je Sekulić.

Iznijela je i najnovije turističke brojke za Vukovar prema kojima je do 30. studenoga zabilježen porast broja dolazaka turista za 15 posto, a noćenja za više od 25 posto. Usto, tijekom protekle godine otvoreno je 11 novih smještajnih objekata na području grada. Vukovar trenutačno raspolaže s 41 smještajnim objektom i ukupno oko tisuću ležajeva