Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
HUMANITARNA UDRUGA DUGA

Pomažu potrebitim Vukovarcima

Foto: Grad Vukovar
Gradonačelnik Penava posjetio je prostorije udruge Duga

Uz nadaleko poznatu Socijalnu samoposlugu, koja pomaže socijalno ugroženim obiteljima iz grada i okolice, humanitarna udruga Duga iz Vukovara provodi niz projekata financiranih sredstvima EU, kao što je primjerice projekt “Zaželi” te u njima zapošljava 20 osoba.

Uz nove instrumente do još većih uspjeha Grad Vukovar Glazbenoj školi donirao dva nova polukoncertna klavira

S ciljem upoznavanja s projektima i njihovim radom udrugu je posjetio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.  Predstavljajući rad udruge, njezina predsjednica Tamara Mikulićkazala je kako rade već sedam godina kao i da u radu imaju podršku lokalne zajednice, gradonačelnika i odjela za društvene djelatnosti.

– S tom smo podrškom došli i do svih naših projekata. Prepoznato je kako nam nije u cilju našim korisnicima samo proslijediti donirane namirnice nego se zaista brinemo o njima – rekla je Mikulić.

Podsjetila je kako je udruga projekt Socijalne samoposluge Vukovar pokrenula u travnju 2014. te je od tada prikupila i podijelila namirnica i higijenskih potrepština u vrijednosti oko 6 milijuna kuna. Komentirajući rad udruge, Penavaje rekao kako je socijalna samoposluga samo jedna od djelatnosti kojima se humanitarna udruga „Duga“ bavi.

RADOVI NA ADAPTACIJI STAROG DIJELA ŠKOLE U MIRKOVCIMA U dogradnju škole uloženo 17 milijuna kn

– Udruga je u suradnji s Gradom Vukovarom nositelj nekoliko projekata i kontinuirano raste svakom godinom. Samo na projektu Zaželi zapošljava 15 djelatnica i pomaže 90 kućanstava s područja grada Vukovara. Projektom “Godine nisu važne” pomažu vukovarskim umirovljenicima i brinu za njihove potrebe. Vidimo kako je ova udruga usmjerena na olakšavanje života svim ugroženim skupinama našega grada – rekao je Penava.