Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
POMOĆ VSŽ STRADALIMA U POTRESU

'Pomoći ćemo pri obnovi obiteljskih kuća, kao i pri uvođenju instalacija'

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Županija će u dogovoru sa SMŽ-om osigurati financijska sredstva za obnovu objekata

Odmah poslije razornoga potresa koji je na kraju 2020. pogodio Sisačko-moslavačku županiju s raznom vrstom pomoći uključila se i Vukovarsko-srijemska županija.

U ZAVOD ''SVETI ROK'' STIGAO PCR UREĐAJ Analiza testova na COVID i u Virovitici

Dio građana su kao volonteri odlazili pomagati, a s istoka Hrvatske u razrušeno područje poslane su tone najrazličitije pomoći. Održana je i sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko- srijemske županije sa samo jednom temom – Pomoć stradalima u potresu koji se dogodio na području Sisačko-moslavačke županije.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić pozvao je tom prilikom sve općine i gradove da zajedničkim snagama i koordinirano osiguraju financijska sredstva za pomoć u obnovi razrušenih kuća i zgrada nakon potresa. Gradonačelnici i načelnici su podržali ovu inicijativu, a zaključeno je kako će se u dogovoru sa Stožerom Sisačko-moslavačke županije i županom Ivom Žinićem definirati objekti za čiju će kompletnu obnovu Vukovarsko-srijemska županija, zajedno s općinama i gradovima, osigurati financijska sredstva.

ŽUPANIJSKE STIPENDIJE Župan i 20 studenata i učenika potpisali ugovore o stipendiranju

– Želimo objediniti našu pomoć i organizirati je u koordinaciji sa Sisačko-moslavačkom županijom, usmjeriti na područja kojima je pomoć najpotrebnija. Želimo pomoći pri obnovi obiteljskih kuća, pri uvođenju električnih, vodovodnih, plinskih i drugih instalacija da ljudi mogu što prije u njima ponovno živjeti. Vukovarsko-srijemska županija pomoći će financijski pri obnovi kuća i organizacijski, u ljudstvu i opremi, što kvalitetnije i što brže. Najvažnije je istaknuti da su se svi načelnici i gradonačelnici odazvali pružanju potrebne pomoći – rekao je Galić.

Pročelnik Stanice HGSS-a Vinkovci i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zlatko Becić imenovan je za koordinatorom za prihvat pomoći iz županije za Sisačko-moslavačku županiju.

– Na terenu je oko 100 članova HGSS-a, iz naše županije je otišlo 10 osoba, a ekipe se mijenjaju svaka dva dana. Problem je smještaj jer smo ga prepustili ljudima koji su u potrebi, a naši članovi spavaju u šatorima i vozilima – rekao je Becić.

LIJEPE VIJESTI IZ VIROVITIČKE BOLNICE Prošle godine rođeno je 617 mališana, 41 više nego u 2019.

Najavljena je i pomoć ugroženima proizvodima OPG-ova s područja županija, a put potresom stradalih područja već je otišla pošiljka od 21 tone stočnih proizvoda koju su prikupila poljoprivredna gospodarstva Đurića, Drenovaca, Račinovaca i Soljana.