Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
"Faustov mefisto"

Juragina pretpremijera preplavila publiku emocijama

1/29
Slavni je glumac odabrao upravo svoj rođendan za prvu izvedbu ovog fantastičnog djela

Umažanin, afirmirani i cijenjeni glumac Slavko Juraga, odabrao je upravo svoj rodni grad kao mjesto proslave 40 godina glumačke karijere, i to izvanrednom jedinstvenom pretpremijerom predstave „Faustov Mefisto“.

Prepuno umaško kazalište je u subotu, 10. studenog 2018. godine, s oduševljenjem pratilo vrhunsku izvedbu glumačke ekipe iz snova. U adaptaciji Goetheovogo djela glumili su Slavkov sin i redatelj Marko Juraga, Lana Blaće, Momčilo Otašević, Nikša Krušelj, Arija Rizvić, Jasna Bilušić te Slavko Juraga, uz glazbeni repertoar Faust benda u vodstvu Slavkovog mlađeg sina Lovre. Umaška pretpremijera predstavljala je i svojevrsnu odskočnu dasku prema sljedećim izvedbama u Zagrebu.

Predstava o Vukovaru bitka za Vukovar – kako smo branili Grad i Hrvatsku Predstava o Vukovaru razgalila srca u gradu podno Nehaja

Publika je imala čast prije samog početka predstave pogledati i izložbu u MMC-u Pučkog učilišta, set brojnih fotografija iz Slavkovog života, a koje predstavljaju značajne trenutke koji su ga izgrađivali te označili razvoj njegovog stvaralaštva.

Emotivan je svakako bio kraj, kad je Lovrov sjajni solo nastup dodatno obogatio ovaj događaj dok su se na video zidu projicirali inserti Umaga i Slavkovog života. Zacakljene Slavkove oči bile su dodatna potvrda o preplavljenosti osjećaja u njegovom srcu u trenutku kad je na jednom mjestu okupio cijelu obitelj u zajedničkom stvaralaštvu te umašku, njegovu, publiku koja je iskazala visoko poštovanje prema svojem sugrađaninu i njegovom stvaralaštvu.

Foto: Grad Umag

Ova izvanredna večer u drugom Slavkovom domu, kazalištu, završila je iznenađenjem Grada Umaga i Ustanove Festum, koji su u pomoć pozvali učenike Slavkovog razreda srednje škole u Bujama, kao i razrednicu prof.Benjak, koji su se na pozornicu popeli s velikom tortom, ne samo u znak čestitke na četiri desetljeća dugoj karijeri, već i radi iskrenih želja povodom Slavkovog rođendana.

Jer slavni je glumac odabrao upravo svoj rođendan za prvu izvedbu ovog fantastičnog djela. U tom je trenutku iz publike zaorio glas članova zbora Korona koji su pjesmom „Sretan rođendan ti“ povukli za sobom i ostatak publike. Tako je publika, na nogama, uz ovacije na veličanstven način podržala sugrađanina i njegovo vrhunsko stvaralaštvo.

Umag je bio počašćen domaćinstvom grupe vrhunskih umjetnika, glumaca, redatelja. Pretpremijera „Faustov Mefisto“ zasigurno je podigla ljestvicu kvalitete ponude umaškog kazališta, a kao takva ostat će vječno u mislima i sjećanjima Umažana, ponosnih na svojeg sugrađanina, skromnog i samozatajnog Slavka.

nova pogodnost S novom uslugom Kina Umag nema više gužve na blagajni