Izbornik
Naslovnica Županije Istarska
nova pogodnost

S novom uslugom Kina Umag nema više gužve na blagajni

1/2
Foto: Grad Umag
Kupci karata moći će koristiti sve kreditne kartice, a proces kupnje bit će vrlo jednostavan

Umag je u svibnju prošle godine, u bogatoj lepezi događanja, svojim građanima ponudio još jednu izvanrednu uslugu. S obzirom na mnogobrojne upite naših sugrađana i visok interes publike za film i kinematografiju, kao i nadstandardne uvjete koje umaška kino dvorana nudi, Grad Umag je uz pomoć Ministarstva kulture za investicijska ulaganja, kao i vlastitih sredstava, nabavio novu digitalnu kino opremu.

Tako se u umaškoj kino dvorani, koja broji čak 450 sjedećih mjesta, od svibnja protekle godine prikazalo stotinjak projekcija, što matineja, što raznih filmova, i to u 2D i 3D varijanti. S pokretanjem kinoprikazivačkih aktivnosti, građani svoju kartu mogu rezervirati putem online sustava www.kinoumag.hr.

eu fondovi Istarska županija ugovorila je više od milijardu i 600.000 kuna europskih sredstava

U ovom segmentu Ustanova Festum ide korak dalje te svojim sugrađanima nudi dodatnu funkciju u sustavu. Naime, od sljedećeg tjedna će građani putem online sustava moći svoju kartu i kupovati, čime će se znatno smanjiti gužve na blagajni, ubrzati proces kupovine, a svemu navedenom ponuditi novu razinu komocije i praktičnosti.

Novi sustav online plaćanja u umaškom kinu predstavili su 30. listopada 2018. godine ravnateljica Ustanove Festum Larisa Gašperini, savjetnica za manifestacije, informiranje i protokol pri Ustanovi Festum Iva Jakac Brajković te osnivači "ALT digital agency", izvođača online sustava, Sebastian Santrač i Eni Jekić.

Foto: Grad Umag

Kupci karata moći će koristiti sve kreditne kartice, a proces kupnje bit će vrlo jednostavan. Kupnjom jedne ili većeg broja karata, korisnik će na svoju mail adresu dobiti potvrdu o kupnji na kojoj će biti prikazan individualni QR kod.

Korisnik će u kino dvoranu moći ući prikazom QR koda putem svojeg pametnog telefona, ili prethodno isprintati kartu te je predočiti na samom ulazu u dvoranu. Uređajem za očitavanje karata, bit će automatski evidentiran ulazak u dvoranu.

Procesom online kupovine izbjeći će se čekanje u redovima i plaćanja na blagajni. Korisnik će 's kauča iz svojeg dnevnog boravka' moći odabrati sjedeća mjesta, rezervirati ih i platiti. Preostaje jedino uživanje u odabranoj projekciji, odnosno predstavi.

Novi način naplate parkirališnih karata u Požegi PayDo aplikacija za brže i jednostavnije plaćanje parkiranja