Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Turizam

Prijam za dobitnike nagrade Suncokret

suncokret
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Natjecalo se 150 kandidata iz 18 županija, a u Vukovarsko-srijemsku županiju stigle su tri nagrade

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio je dobitnike nacionalne nagrade Suncokret ruralnog turizma za 2018. koja predstavlja ljepotu i bogatstvo hrvatskog sela i ruralnih krajeva. Natjecalo se 150 kandidata iz 18 županija, a u VSŽ stigle su tri nagrade. U kategoriji “Ruralno-turističke manifestacije” Zlatnu povelju dobila je manifestacija “Kod konjarskih vatri” u Županji, a Posebno priznanje za promociju tradicijskih proizvoda dobila je manifestacija “Vukovarski etno sajam”.

Obilježene obljetnice priznavanja Hrvatske i mirne reintegracije Podunavlja 'Reintegracija će biti do kraja gotova tek kad zločinci budu odgovarali za svoje zločine'

U kategoriji “Tradicijska ruralna gastronomija” – Srebrnu povelju dobilo je Izletište “Gondola” iz Sotina. Dodijeljeno je i Posebno priznanje za medijsko praćenje ruralnog turizma, a dobila ga je Marija Petrinović, novinarka HR Radio Osijeka.

– Ove nagrade dokaz su kako možemo, moramo i hoćemo razvijati turizam na našem području jer za kontinentalni turizam imamo puno prostora pa sve slavonske županije trebaju nastaviti zajednički raditi na razvoju turizma u Slavoniji – rekao je Galić.

U tijeku je niz projekata vezanih uz navodnjavanje koji će se provoditi idućih godina Navodnjavanje na području Vukovarsko-srijemske županije Pod poticajima je oko 125.000 hektara zemljišta, a navodnjava se njih tek 2500