Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Nemamo za (nad)standard

Prije putovanja za studente, Županija želi platiti obnovu škola

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Puno smo već napravili kada je u pitanju energetska obnova školskih zgrada, postavljanje novog sustava grijanja, ali još je dosta posla pred nama - kazao je karlovački župan Damir Jelić

Sve dok u Karlovačkoj županiji imamo školske zgrade gdje u razredima kada pada kiša curi voda mi ne možemo govoriti o uvođenju bilo kakvog nadstandarda, što besplatan prijevoz studentima do Zagreba svakako jest.

Studenti Splitsko-dalmatinske županije prvi u RH mogu besplatno putovati po cijeloj zemlji Potpisan ugovor između Županije i Hrvatskih željeznica Redovni studenti besplatno vlakom do fakulteta po cijeloj Hrvatskoj

Mi smo se u Županiji odlučili da nam je prioritet svakako svim učenicima i njihovim nastavnicima i profesorima osigurati osnovni standard. Puno smo već napravili kada je u pitanju energetska obnova školskih zgrada, postavljanje novog sustava grijanja, ali još je dosta posla pred nama - kazao je karlovački župan Damir Jelić.

Mostovac Marinko Marinković pitao ga je na sjednici Županijske skupštine postoji li mogućnost da i Karlovačka županija, poput Požeške, osigura besplatni prijevoz studentima vlakom do Zagreba.

Putovanje vlakom Od idućeg tjedna Požeški studenti besplatno će putovati vlakom u Zagreb

- To je dobar projekt i možda ga jednom i realiziramo, ali sada su nam prioritet djeca u školskim klupama; njihove škole, te njihov prijevoz. Dobrom organizacijom prijevoza lani smo uštedjeli oko milijun i pola kuna, a uspjeli smo organizirati i prijevoz za dodatnih 397 učenika koji nisu imali pravo na prijevoz. Te su nam stvari prioritet - dodao je Jelić.

kuhar Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije