Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Borovo naselje

Pripremljena dokumentacija za rekonstrukciju Radničkog doma

Radnički dom Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Zgrada će se preurediti za potrebe Veleučilišta Lavoslava Ružičke, a dekan Željko Sudarić najavio je da će to veleučilište već od iduće akademske godine, u suradnji sa zagrebačkim Tehničkim veleučilištem, pokrenuti Studij informatike u tri odjela

U vukovarskoj četvrti Borovo naselje rekonstruirat će se zgrada Radničkog doma, a u sklopu pripreme dokumentacije u Gradskoj je vijećnici održana završna konferencija o tom projektu, vrijednom 2,2 milijuna kuna koji financira EU s 1,87 milijuna kuna.

Vukovar: otvoren novi prodajni centar Pevec U novootvorenom prodajnom centru zaposleno 50-ak osoba U gradnju prodajnog centra Pevec u Vukovaru uloženo 45 milijuna kuna

Projekt je vrijedan 70 milijuna kuna, a zgrada će se preurediti za potrebe Veleučilišta Lavoslava Ružičke, što omogućuje otvaranje novih odjela tog veleučilišta i odjela veleučilišne i Gradske knjižnice.

Projekt je dio intervencijskog plana grada Vukovara u kojem se definiraju teritorijalna ulaganja usmjerena na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju Vukovara.

- Riječ je o samo jednoj fazi kapitalnog projekta rekonstrukcije Radničkog doma vrijedne 70 milijuna kuna, a čije značenje nije samo u činjenici osiguravanja modernih i dostatnih prostora za Veleučilište, nego i u revitalizaciji Borova naselja - rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji vjeruje da će Europska unija financirati i rekonstrukciju Radničkog doma.

Zahvalio je Ministarstvu državne imovine koje je Gradu Vukovaru ustupilo nekoliko čestica okolnoga državnog zemljišta te sam Radnički dom kako bi se cijeli projekt realizirao.

Međunarodni tjedan djeteta Mališani iz vrtića posjetili gradsku upravu

Voditelj izrade projektne dokumentacije Bruno Pakter je istaknuo da se Radnički dom prostire na 6960 metara četvornih korisne površine, s prizemljem i tri etaže. U prizemlju je predviđena velika, trodijelna konferencijska dvorana i knjižnica, a katovi su namijenjeni za predavaonice i druge veleučilišne prostorije. Uredit će se i okoliš s parkiralištem i pješačkom površinom.

Dekan vukovarskog Veleučilišta Željko Sudarić najavio je da će to veleučilište u suradnji s Ministarstvom znanosti i drugim dionicima već od akademske godine 2020/2021. u suradnji sa zagrebačkim Tehničkim veleučilištem pokrenuti novi studij - Studij informatike u tri odjela.

- Ove godine vukovarsko Veleučilište upisalo je rekordan broj studenata, na ekonomsko-trgovačkom studiju njih 70, na upravnom 57, a na studiju fizioterapije njih 110. Popunjen je i studentski dom u čije je uređenje uloženo i 23 milijuna kuna europskog novca, a otvorene su i kvote za studente Hrvate izvan domovine - rekao je Sudarić.

Vukovarski Oktoberfest Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Očekuje da će radovi na rekonstrukciji Radničkog doma početi u ljeto 2020., a trebali bi završiti za 18 mjeseci.