Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U novootvorenom prodajnom centru zaposleno 50-ak osoba

U gradnju prodajnog centra Pevec u Vukovaru uloženo 45 milijuna kuna

Vukovar: otvoren novi prodajni centar Pevec
1/2
Foto: Branimir Bradarić
Kupci su već prvi dan pokazali veliki interes za novi objekt pa je tako već od ranog jutra parkiralište Peveca bilo prepuno vozila

U svega godinu dana tvrtka Pevec u Vukovaru je otvorila novi prodajni centar koji se prostire na oko 5000 kvadrata. Do tada zapušteno zemljište pretvoreno je u moderan centar.

Potpisan ugovor između grada Vukovara i HRT-a Snimke ratnih razaranja, obrane i progonstva prikazivat će se u Vodotornju

Gradi se i prodajni park

Kako je rekao član uprave Peveca Krešimir Bubalo, u novootvorenom vukovarskom prodajnom centru, koji je 25. prodajni centar Pevec u Hrvatskoj, zaposleno je 50-ak osoba. Gradnja centra trajala je 6 mjeseci, a njegovo punjenje 15 dana što je, kako je rekao, standard ove tvrtke. – Otvaranjem ovog centra zaokružili smo jedan nama iznimno važan projekt. U gradnju Peveca u Vukovaru uložili smo 45 milijuna kuna s tim što to nije kraj. Kupili smo i objekt pokraj, koji se prostire na 2200 kvadrata, a koji ćemo pretvoriti u moderan prodajni park za koji već imamo veliki interes. Kupili smo i zemljište pokraj – rekao je Bubalo.

Najavio je i nova ulaganja na području Slavonije s obzirom na to da je Pevec kupio zemljište u Slavonskom Brodu i Vinkovcima gdje će također graditi svoje prodajne centre. Prema Bubalovim riječima, Pevec će ovu godinu završiti s oko 2000 zaposlenika pri čemu se kontinuirano ulaže u njihovu edukaciju. Bilježi se i rast plaća zaposlenika.

– Razlikujemo se dosta po tome od ostalih trgovaca pa tako ni nemamo fluktuacije zaposlenika. Moramo istaknuti i veliku ulogu i pomoć Grada Vukovara koji je bio iznimno operativan i uvijek tu za suradnju i rješavanje problema. Inače, Pevec je u Vukovaru prisutan i na nizu drugih projekata pa tako pomažemo rad pučke kuhinje, Vukovar Film Festival, klizalište... Na isti način nastavit ćemo raditi i dalje – rekao je Bubalo.

Vukovarski Oktoberfest Delicije njemačke i domaće kuhinje te raznovrsna piva

Član uprave Peveca Jure Radoš kazao je da je ponuda vukovarskog Peveca podijeljena u sedam prodajnih programa te da kupci na raspolaganju imaju 20.000 artikala.

– Pripremili smo iznimno povoljne cijene za naše kupce. U ponudi su nam bijela tehnika, vrtni program, alati, posuđe, sanitarije, bijela tehnika, prehrambeni proizvodi, mehanizacija, autoprogram... Kupci na raspolaganju imaju i mogućnost beskamatne kupnje na 36 rata. Tu je i naša nagradna igra i još mnogo toga za naše vjerne kupce – rekao je Radoš. Kupci su već prvi dan pokazali veliki interes za novi objekt pa je tako već od ranih jutarnjih sati parkiralište Peveca bilo prepuno vozila. U povodu otvorenja uprava Peveca osigurala je i koncert Miroslava Škore.

Partner grada

– Otvaranje Peveca za Vukovar ima veliku važnost po više osnova. Riječ je o tvrtki koja je dugogodišnji pouzdani partner Vukovara na nizu projekata. Pevec pomaže rad pučke kuhinje, stipendira studente… Vjerujemo u nastavak naše daljnje suradnje. Ovdje je zaposleno 50-ak osoba, a jedan ruševni objekt i zapušteni prostor koji je ovdje bio 30-ak godina pretvoreni su u moderan i suvremen objekt na radost i ponos svih Vukovaraca – rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.