Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Nakon vikenda 33. Dana piva u Karlovcu

Promenada krcata i gostima iz drugih zemalja

1/6
Foto: Grad Karlovac
Ono što je posebno upadalo u oči su detalji koji su organizaciju i manifestaciju podigli na još veći nivo; nije bilo kašnjenja u niti jednom programu, nije bilo niti jednog incidenta, svađe, tučnjave, a urednost i čistoća nakon cjelonoćne zabave na svim lokacijama, je za svaku pohvalu svim gradskim službama, posebno djelatnicima Čistoće

Već nakon prvog dana održavanja 33. Dana piva u Karlovcu, u petak 30. kolovoza, kada je tijekom kasnog poslijepodneva i noći manifestaciju obišlo gotovo 10.000 ljudi, moglo se zaključiti da je totalna preobrazba ove najstarije pivske manifestacija u Hrvatskoj bila pun pogodak.

Foto: Grad Karlovac

škola U Karlovcu nastavljaju projekt za djecu s poteškoćama u razvoju Svi osnovci koji trebaju asistente u nastavi imat će ih ove školske godine

Spektakularan vatromet, nastupi popularni rock i pop glazbenika, poput Prljavaca prve večeri, zatim, Psihomodo Popa, Jure Stublića, Nene Belana, Pips Chips & Videoclipsa idućih dana vikenda i velika posjećenosti i tih dana, dokaz su da nije bila riječ o euforiji prvoga dana, već da se kvalitetan sadržaj, odlična organizacija, prelazak na gradske ulice, šančeve i parkove, pokazao presudnim na svim lokacijama - od glavne pozornice u šancu kod Promenade, preko bivšeg Kina Edison gdje se svirala elektronička glazba i koji je bio pun ljubitelje te vrste glazbe od 23 sata do gotovo šest ujutro, pa preko Košarkaškog igrališta gdje su bili tribute bendovi, i do Foginovog kupališta gdje su nastupili Tram11, Elemental, Vojko V i drugi. Sinoć su nastupili Kawasaki 3P i Svemirko, no zbog kiše je posjećenost bila nešto manja od očekivanog.

Puno je posjetitelja i na ŠRC-u Korana gdje se održava Obrtnički i Sajam poljoprivrede i gdje su nastupali domaći bendovi i gdje se mogli nešto odabrati iz gastronomske ponude dva restorana. Sve su lokacije bile krcate posjetiteljima, nakon niza godina, morali ste čekati u redu da biste na prodajnim mjestima kupili pivu, sok ili neko jelo ili se provozali nekom od ludorija u lunaparku. 

Foto: Grad Karlovac

U sklopu Dana piva u Karlovcu i 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede s oko 90 izlagača Na sajmu će se moći sklopiti posao, steknuti nove vještine, zabaviti se...

Ono što je posebno upadalo u oči su detalji koji su organizaciju i manifestaciju podigli na još veći nivo; nije bilo kašnjenja u niti jednom programu, nije bilo niti jednog incidenta, svađe, tučnjave, kao što je bio čest slučaj na desnoj obali Korane, a urednost i čistoća kojom je grad blistao svakog jutra nakon cjelonoćne zabave na svim lokacijama, je za svaku pohvalu svim gradskim službama, posebno djelatnicima Čistoće.

Sudeći po podacima Turističke zajednice, samo vlakom iz Zagreba došlo je oko 800 putnika, a otvoreni autobus koji je besplatno vozio goste čitav dan između gradskog središta i ŠRC-a Korana, iskoristilo je više od 300 građana. Doduše, najviše ih se vozilo tijekom nedjelje. Osim iz Zagreba, na Dane piva došlo je i puno gostiju iz Slovenije, BiH, te drugih sredina u Karlovačkoj i iz drugih županija, a i smještajni kapaciteti privatnih iznajmljivača i hotela osjetili su da je u gradu puno više gostiju nego inače.

Posebnost Dana piva je i pivo FrKa koje se može kušati u franjevačkom samostanu na Trgu bana J. Jelačića. Riječ je o pivu koje su karlovački franjevci pripremili, odnosno za njih su pivu 'skuhali' pivski znalci na prirodan, starinski način. Ostavljanjem donacije u samostanu za pivu, pomoći ćete franjevcima u sakupljanju novca za sanaciju krovišta samostana, ali i krovišta crkve Presvetog Trojstva, najstarije crkve u karlovačkoj Zvijezdi.

Foto: Grad Karlovac

Djelatnici Zelenila održavaju 50 gradskih i prigradskih cvjetnjaka Samo ove godine, za ljepši izgled grada, posađeno je oko 40.000 cvjetova