Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
U sklopu Dana piva u Karlovcu i 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede s oko 90 izlagača

Na sajmu će se moći sklopiti posao, steknuti nove vještine, zabaviti se...

1/2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Ove su godine sajmovi organizirani u tri segmenta; kroz gospodarski, edukativni i zabavni dio

U sklopu ovogodišnjih Dana piva, Udruženje obrtnika grada Karlovca, Obrtnička komora Karlovačke županije i Grad Karlovac organizirali su 16. Obrtnički sajam i 1. Sajam poljoprivrede koji će trajati od 30. kolovoza do 3. rujna na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana.

Najbolja stvar koju možete napraviti za kraj ljeta – posjetiti Dane piva u Karlovcu Čeka vas pet dana rocka, odlična hrana, druženje i posjet pivovari

Od 9 do 21 sat

– Prijavljeno je više od 60 izlagača iz Karlovca i Karlovačke županije i još šest županija, te iz Bosne i Hercegovine i Slovenije. Izlagat će i 30-ak OPG-ovaca koji će i prodavati svoje proizvode. Ove smo godine sajmove organizirali u tri segmenta; kroz gospodarski, edukativni i zabavni dio. Dakle, osim mjesta za izlaganje i susrete obrtnika s potencijalnim kupcima ili novim djelatnicima, organizirat ćemo i prostor za niz edukacija i radionica, od izrade licitarskih srca, radionica vezilja, do seminara o tome na koje sve potpore obrtnici mogu računati, do seminara o motivaciji kupaca, prezentaciji svojih proizvoda, novosti u građevini, oslikavanju zidova. Bit će riječi o inspekcijskim nadzorima, aktualnostima u oporezivanju obrtnika, dakle o svemu onome što zanima obrtnike. Osim što smo obrtnicima uputili pozivnice na predavanja, pozvali smo i osobe koje su na Zavodu za zapošljavanje, obzirom da će biti i njima zanimljivih tema. Uz to, na sajmu će sudjelovati, kao i ranijih godina, sve strukovne škole Karlovačke županije, pa ćemo i tako promovirati školovanje obrtnika – najavio je Darko Stanković, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije.

Događanja će svakoga dana trajati od 9 sati do 21 sat ili duže ovisno o interesu gostiju.

S obzirom na to da će u jednom od dva šatora na prostoru uz desnu obalu Korane biti bogata ugostiteljska ponuda tvrtke Pleter - usluge, a svoju će ponudu imati i Šumarski kutić. Predavanja i prezentacije trajat će do 17 sati, nakon čega slijedi zabava uz nastupe glazbenika na glavnoj pozornici ŠRC-a Korana.

Grad Karlovac u 2018. i 2019. godini provodi 21 projekt EU – za njih je dobio čak 59,9 milijuna kuna Gradi i obnavlja vrtiće, uređuje zgradu Magistrata, novu poslovnu zonu...

Svaku će se večer posjetitelji moći opustiti uz tradicionalna jela i pića, te nastupe KUD-ova, ali i glazbenika poput Rečičkih sokola koji će nastupiti prve večeri na pozornici na ŠRC Korana, zatim u nastupu grupe Gazde, TS Fijakera, grupe Black&White, te Skitnica.

– Bit će tu i tradicionalna vrlo atraktivna i posjećena Revija frizura Ceha ugostitelja koji su ove godine udvostručili program, stoga pozivam sve da dođu vidjeti novitete u tom cehu – navodi D. Stanković.

Ivan Mrzljak, zamjenik gradonačelnika Karlovca kazao je da će ove godine na 1. Sajmu poljoprivrede sudjelovati 18 izlagača na 12 štandova iz Karlovca i županije. OPG-ovci će pokazati svoje ekološke proizvode, a bit će tu i distributeri i proizvođači poljoprivredne opreme; traktora, priključaka, a bit će prezentirana i kemijska sredstva potrebna u poljoprivrednoj proizvodnji.

– Bit će organizirana i predavanja za poljoprivrednike poput onog na temu poljoprivrednog zemljišta što je sada jako aktualno, zatim o raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države i nadamo se da će to jako zanimati naše poljoprivrednike, sve one koji žele uzeti državnu zemlju u najam. Također, bit će organizirano i predavanje na kojem će biti predstavljeni natječaji Europske unije namijenjeni mladim poljoprivrednicima – kazao je Mrzljak koji smatra da su mogućnosti izlaganja i organizacije niza sadržaja ove godine moguće zbog lokacije na ŠRC-u koja je daleko veća od Trga bana J. Jelačića gdje se Obrtnički sajam održavao prethodnih nekoliko godina.

Karlovac Završena gradnja šetnice uz Koranu

Organizatori smatraju i da je dobro rješenje da se Obrtnički i sajam u poljoprivredi odvijaju za dana trajanja dana piva, a ne nakon te manifestacije, kao prijašnjih godina.

Dogradonačelnik Mrzljak dodao je kako će parkiranje na ŠRC-u biti besplatno, kao i uz sportsku dvoranu na Rakovcu, a Grad Karlovac će organizirati autobusnu liniju koja će posjetiteljima omogućiti da tijekom dana obiđu sve lokacije održavanja Dana piva; od gradske jezgre, preko Foginovog kupališta do ŠRC Korana.

Prometna regulacija

– Napravljen je poseban prometni elaborat po kojem ćemo organizirati liniju za prijevoz autobusom, te po kojem ćemo vozačima omogućiti da što lakše izbjegnu neka gradilišta u gradu i dođu do parkirališnih mjesta – kazao je dogradonačelnik I. Mrzljak.

– Želja nam je da Karlovac postane prepoznatljiv po Obrtničkom sajmu kojeg svakako treba i zbog onog što obrtništvo nosi i koliko je važno u životu grada. Uvjeren sam da će na ovoj lokaciji sajam doživjeti svoj pun značaj i da će isti u idućim godinama postati zanimljiv i izlagačima iz nekih drugih, daljih sredina – kazao je gradonačelnik Damir Mandić. 

Djelatnici Zelenila održavaju 50 gradskih i prigradskih cvjetnjaka Samo ove godine, za ljepši izgled grada, posađeno je oko 40.000 cvjetova