Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
JEDINSTVENA ČAROLIJA

Prošećite se karlovačkim ulicama, fotografirajte se u božićnom selu, uživajte u glazbi na Promenadi...

Grad Karlovac i Turistička zajednica osmislili su jedinstvenu čaroliju ovogodišnjeg Adventa u Karlovcu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Za blagdanski ugođaj u gradu pobrinuli su se i brojni vlasnici poslovnih prostora koji su i ove godine uredili svoje izloge i prostore, pa tako sudjeluju u odabiru najljepšeg karlovačkog adventskog izloga.

U ovo blagdansko vrijeme Karlovac priča svoju jedinstvenu adventsku priču, prilagođenu epidemiološkim mjerama koja uvjetuju pomalo drukčiju božićnu čaroliju.

Program manifestacije predstavili su dogradonačelnik Robert Francem i Marija Burke, čelnica TZ-a Đakovo SVOME GRADU ZA BLAGDANE Jaslice i klizalište na trgu, koncerti online

Stoga organizatori ovogodišnjeg Adventa Karlovac, Grad Karlovac i TZ grada Karlovca građane i posjetitelje pozivaju na šetnju gradskim ulicama i posjet tri prekrasno osmišljena i raskošno uređena foto kutka na najljepšim gradskim lokacijama. Građani i posjetitelji adventsku sliku Karlovca tako mogu odaslati u svijet, ali i zadržati je kao trajnu uspomenu na radost Božića.

Za najmlađe posjetitelje

Glazbeni paviljon na Promenadi središnje je mjesto karlovačkog Adventa koje je u potpunosti posvećeno najmlađim posjetiteljima. Ukrašen raskošnim živim borovima, treperavim lampicama, snjegovićima, plišanim medvjedićima i šećernim štapićima, Paviljon je prava igraonica. Klupica s dekicama i jastučićima pretvorena je u foto kutak za cijelu obitelj, a posebna atrakcija je sandučić u koji možete ostavljati svoje poruke i želje za godinu koja nadolazi.

Uz to, šetači Promenadom moći će uživati u ugodnim zvucima klasične glazbe i božićnih evergrina. Ulaz u Šebetićevu ulicu drugi je fotokutak pretvoren u prelijepo božićno selo. Blještave bijele saonice novi su foto kutak na kojemu će nastati stotine nezaboravnih selfieja s najširim osmjesima čiste blagdanske radosti. Paviljon Katzler mali je portal za bijeg u fantastičan svijet zimskih čudesa, ujedno i treći foto kutak.

NIKAD UKRAŠENIJI I LJEPŠI OTOK VIR Božićna bajka na virskom Trgu svetoga Jure

– U suradnji s Udrugom turističkih vodiča „Bastion“ pripremili smo i posebno osmišljene tematske ture po karlovačkoj Zvijezdi koje će otkriti kako su se nekad obilježavali blagdani u gradu na četiri rijeke. Naši vodiči ispričat će kako se davnih dana ukrašavao grad u vrijeme Adventa, koji su se ukrasi stavljali na božićno drvce, što se posluživalo na blagdanskom stolu, kako se pripremalo za polnoćku. Ove zanimljive i poučne ture završavaju kod karlovačkih franjevaca koji pripremaju iznenađenje za posjetitelje! Jednosatne ture na rasporedu su subotama 12., 19. i 26. prosinca te 2. siječnja 2021., s početkom u 17 sati kod Paviljona Katzler – najavila je Marina Burić, direktorica Turističke zajednice Karlovca.

Broj sudionika je ograničen, pa se treba predbilježiti na 098/246584 (sms/viber) ili vodici.karlovac@ gmail.com. Kao i lani i karlovačka Aquatika dio je ovogodišnje čarolije Adventa u Karlovcu. Osim što možete iskoristiti popust od 20 posto na ulaznice za trajanja Adventa, može se pogledati i izložba fotografija Ivice Lajtnera “Puž – forma i struktura”, te kupiti neki od domaćih unikatnih božićnih suvenira lokalnih obrtnika i umjetnika i tako poticati lokalno gospodarstvo. Možete osvojiti i atraktivne nagrade ako pratite Facebook profil Aquatike gdje vas čekaju nagradni natječaji! I trg Aquatike uređen je u čaroban foto kutak, spreman za stvaranje novih uspomena.

Kulturni program nude Gradsko kazalište Zorin dom, Gradski muzej i Gradska knjižnica. S balkona Glazbene škole Karlovac 16. prosinca čut će se zvukovi najpoznatijih djela Beethovena u povodu 250. obljetnice njegova rođenja. U gastronomskim delicijama može se uživati i ovih blagdana, a ponude za dostavu mogu se pronaći na webu www.visitkarlovac. hr gdje se mogu odabrati i originalni pokloni iz sjajne ponude lokalnih proizvođača, kreativaca i umjetnika, ali i pogledati sav program Adventa u Karlovcu.

PROSINAC U ZAPREŠIĆU Djeci darovi sv. Nikole, advent u krugu obitelji

Uredili izloge

Za blagdanski ugođaj u gradu pobrinuli su se i brojni vlasnici poslovnih prostora koji su i ove godine uredili svoje izloge i prostore, pa tako sudjeluju u odabiru najljepšeg karlovačkog adventskog izloga.

– Uređeni i osvijetljeni izlozi, te ukrašena pročelja doprinose blagdanskom raspoloženju i pozitivnom ozračju koje nam je svima potrebno. Iako nam epidemiološka situacija nažalost ne dopušta organizaciju brojnih zabavnih i gastronomskih događanja, blagdanski ugođaj ni ove godine neće izostati. Grad Karlovac je uložio dodatne napore da blagdane Karlovčanima svih generacija i njihovim posjetiteljima učini još radosnijima, ljepšima i ugodnijima, s neodoljivim sadržajima u kojima sigurno i neometano može uživati cijela obitelj – dodala je Marina Burić, ravnateljica TZ Karlovac.