Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Pri kraju obnova Doma kulture u Korođu, selu s većinskim mađarskim stanovništvom

Proslava Sv. Stjepana u obnovljenom Domu

Trenutačno se obnavlja unutrašnjost zgrade
1/11
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Objekt je obnavljan prije 70 godina, no u njemu nije bilo ni grijanja. Radovi su vrijedni ukupno 1,8 milijuna kuna

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics obišli su Dom kulture u Korođu, selu s većinskim mađarskim stanovništvom u Vukovarsko–srijemskoj županiji, koji se trenutačno obnavlja.

2. Regionalni skup o pripremi projekata EU od interesa za prehrambeno-prerađivački sektor S Agrotehnološkim centrom i novim sustavima navodnjavanja dobit ćemo novu kvalitetu

Lani je završena obnova krova, vanjska izolacija stolarije i riješena je odvodnja oborinskih voda. U tijeku je potpuna unutarnja obnova ureda, stubišta i velike dvorane. Uređuje se i dvorište gdje će biti uređena ljetna pozornica, klupe, zelenilo, a dijelovi dvorišta bit će popločeni. Kako je rečeno, obnova Doma kulture u Korođu stajat će 1,8 milijuna kuna, od čega je 1,4 milijuna osigurano iz državnog proračuna. Preostalih 400.000 kuna je tijekom 2018. i 2019. osigurala županija.

– Ovo je prva obnova Doma nakon 70 godina pa onda može misliti u kakvom je stanju objekt bio. Dovoljno je reći da nije bilo ni grijanja. Nakon završetka radova Korođ će dobiti moderan Dom kulture gdje će se moći odvijati brojne manifestacije s obzirom na to da imamo bogat društveni život u selu – rekao je Jankovics te posebno istaknuo višegodišnju dobru suradnju sa županom Galićem i Vukovarsko-srijemskom županijom.

Obnova Doma kulture trebala bi završiti do 31. srpnja ove godine. Planirano je i da 20. srpnja, na blagdan Svetoga Stjepana, inače utemeljitelja Mađarske, u obnovljenom Domu kulture bude održana središnja manifestacija Mađara u Hrvatskoj. 

Županijska tvrtka Agro-klaster predstavila plan za novu proizvodnju i zapošljavanje Uskoro ćemo biti poznati i po proizvodnji jaja iz slobodnog uzgoja