Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
nagomilani problemi u Nogometnom klubu Bjelovar

Proslavili 110. rođendan, trebao se graditi i stadion, no sve je propalo

Vatreni u Bjelovaru
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
U moru negativnih konotacija ne smijemo zaboraviti na dobar rad škole nogometa s juniorima, istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak

Tresla se brda, rodio se miš – rečenica je koja bi najbolje opisala ovogodišnji rad NK Bjelovara. Klub je ove godine proslavio 110. rođendan s doprvacima svijeta, trebao se graditi novi stadion i najavljivan je ulazak u drugu ligu... Od svega toga, knjiga je spala na jedno slovo.

Nakon "proslave rođendana" odnosno utakmice s hrvatskim nogometašima okićenima svjetskim srebrom klub je u dugu 52 tisuće kuna, na zadnjem treningu seniora pojavila su se samo tri igrača, trener je dao otkaz, gradnja stadiona odgođena je do daljnjeg, a predsjednik kluba najavljuje da se povlači po isteku mandata.

Nogometni stadion u Bjelovaru Na pomolu realizacija projekta koji se čeka godinama Bjelovarski 'logor' bit će nogometni stadion sa 1366 sjedećih mjesta

Pogrešno izračunao

Prije samo nekoliko mjeseci sve se činilo idilično, ali priopćenje predsjednika Gradskog vijeća Ante Topalovića upozorilo je na mnoge nepravilnosti koje će u kratkom roku dovesti do velikih promjena u klubu. Tako su ovih dana čelnici Grada Bjelovara sazvali konferenciju kako bi raščistili situaciju o kojoj se već dugo nagađa po gradskim kuloarima.

Prva stavka svakako je bio realan dug koji je prouzročila utakmica s nogometnim reprezentativcima, a koji je prema Topalovićevu priopćenju iznosio 180 tisuća kuna. Dug se preko noći smanjio na 52 tisuće, a sve to zbog “ishitrene“ i neprecizne izjave sada već izvjesno bivšeg predsjednika kluba Josipa Tominca.

Naime, zaključak sa sastanka Tominca, Topalovića i gradonačelnika Hrebaka glasi da se Josip Tominac požurio s financijskim izvještajem s utakmice i nije pričekao da na adresu NK Bjelovara stignu dodatni računi koje su grad Bjelovar i sponzori unaprijed podmirili.

Dodjela vaučera u Bjelovaru Grad Bjelovar podijelio je 24 vaučera za nabavu opreme Mateša: Vi ste primjer grada koji se brine za sport

– Analizirajući izvještaj i podatke koji su bitni za prihode i rashode utakmice NK Bjelovara i vatrenih, ispada da ukupni rashod iznosi 489 tisuća kuna, a ukupni prihod 347 tisuća kuna. Kad se od dobivene razlike od 142 tisuće kuna oduzme donacija grada Bjelovara od 65 tisuća, u koji su ubrojani i pojedini već plaćeni računi, ali i kad se pribroji donacija županije u iznosu od 25 tisuća kuna, ispada kako je stvarni minus utakmice 52 tisuće kuna – između ostalog je kazao Ante Topalović.

Novi natječaj za stadion

Kako Josipu Tomincu ističe četverogodišnji mandat na funkciji predsjednika NK Bjelovara tako je dogovoreno da se u siječnju sljedeće godine održi Izborna skupština na kojoj će se izabrati novo rukovodstvo.

Bjelovar Ulaganje Senzorna soba u Dječjem vrtiću Bjelovar

– Žao mi je što se oko ove utakmice podigla tolika bura. Predsjednik Tominac malo se požurio s izvještajem, međutim, ovim sastankom stavljena je točka na i na povijesnu utakmicu kojom se svi ponosimo. Dogovorili smo se da zajedničkim snagama organiziramo novu skupštinu i da u ovom vrlo kratkom roku pokušamo naći novog predsjednika NK Bjelovara.

U moru nekih negativnih konotacija, ne smijemo zaboraviti školu nogometa koja radi izvanredan posao s juniorima – objašnjava gradonačelnik Hrebak dodavši kako Grad ne odustaje od gradnje stadiona za čije je zemljište dobio darovnicu od države, već će ponovno krenuti s natječajem za gradnju iduće godine.

Aglomeracija Bjelovar-Gudovac-Rovišće Aglomeracija Bjelovar-Gudovac-Rovišće dobila i službenu potvrdu za provedbu Uskoro kilometri novog vodovoda, kanalizacije...