Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Biograd na Moru

Radionice o robotici i programiranju najzanimljivije, nastavak na jesen

Radionice služe i za upoznavanje mladih
1/5
Foto: Grad Biograd na Moru
Radi se o radionici koju je Gradska knjižnica upriličila u suradnji s Udrugom za razvoj i inovativnost mladih, a koja je za ovu prigodu i donirala potrebnu opremu (micro: bit i BOSON)

Kako se bliži kraj školske godine tako završavaju s radom i brojne radionice koje se u biogradskoj Gradskoj knjižnici redovito održavaju. Najveći dio njih namijenjen je školskoj populaciji pa će se tako znatan dio njih nastaviti nakon ljetne pauze, prenijeli su iz Grada Biograda na Moru

Novouređeno sportsko igralište namijenjeno je učenicima, a bit će pogodno i za druge sadržaje Kod osnovne škole Otvoreno novouređeno igralište u Biogradu na Moru

Posljednja radionica, koja upravo završava, izazvala je veliko zanimanje mladih, te se očekuje da će za nju biti interesa i na jesen, kažu u knjižnici. Naime, radi se o radionici koju je Gradska knjižnica upriličila u suradnji s Udrugom za razvoj i inovativnost mladih, a koja je za ovu prigodu i donirala potrebnu opremu (micro: bit i BOSON). Riječ je takozvanim micro bit radionicama, a koje su idealan način da djeca dobiju osnovnu poduku iz programiranja, robotike i automatike. 

Polaznici ove prve radionice učenici su nižih i viših razreda osnovne škole iz Biograda i Pakoštana koji su pokazali veliko zanimanje za tu tematiku. Tim prije što pri svakoj radionici polaznici imaju priliku upoznati neku od značajki moćnog malog čipa. Tako su primjerice na jednoj od radionica polaznici učili kako programirati mikro: bit da postane kocka za bacanje te pomoću njega odigrali turnir u „Čovječe ne ljuti se“. 

Eksponati će u Austriji ostati godinu dana koliko traje izložba Eksponati Zavičajnog muzeja na izložbi u Austriji Biogradsko staklo, metal i bala svile iz 16. stoljeća u poznatom Glasmuseumu

Drugom prilikom postali su testna skupina micro: bit-a kako bi utvrdili koja od njegovih mogućnosti registriranja pokreta je najbolja za programiranje vlastitog pedometra - uređaja koji broji korake. 

Ova radionica nudi upoznavanje novih tehnologija, a sam njezin rad svodi se na učenje zabavu i druženje, te međusobno upoznavanje mladih. Gradska knjižnica prepoznala je značaj novih tehnologija i zainteresiranost mladih za njih te ih i ovom prilikom poziva da se već sada prijave za jesenski ciklus radionica.

'shockwave terapija' Biogradskoj bolnici doniran uređaj za terapiju udarnih valova