Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Ogulin

Raspušteno Gradsko vijeće, novi izbori u ožujku i stajat će 250.000 kuna

Ogulin
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Marinu Kolaković Vlada je proglasila povjerenicom i od nje očekuje termin raspisivanja novih izbora

Vlada RH raspustila je Gradsko vijeće Ogulina, drugog po veličini grada u Karlovačkoj županiji, i to, kako je pojašnjeno, zato što nije donijelo proračun za 2019. Predsjednik i potpredsjednici Gradskog vijeća dali su ostavke, a sjednica tog predstavničkog tijela nije ni sazvana. Također, stoji u objašnjenju Vlade, gradonačelnik je izvršio svoju obvezu i predložio proračun grada Ogulina za 2019. godinu, no Gradsko vijeće nije donijelo ni proračun ni odluku o privremenom financiranju, čime su se ispunili uvjeti za njegovo raspuštanje. Marinu Kolaković, nekadašnju HSS-ovu dogradonačelnicu Karlovca, a danas djelatnicu Ureda državne uprave, Vlada je imenovala povjerenicom, od koje očekuje termin raspisavanja novih izbora.

Cetin Grad Vrbovsko počeo sanaciju odlagališta otpada Cetin zatvoren još lani, otpad iz Vrbovca vozi se na Marišćinu

– Umjesto da provodimo projekte s proračunom vrijednim čak 72,1 milijun kuna, mi sada stojimo i čekamo rasplet situacije. Glavni je cilj onih koji su doveli do ovoga bio srušiti mene kao gradonačelnika. Zato se oporba, ali i nezavisni i članovi DSS-a od rujna nisu odazvali na moje pozive da sastavimo proračun za 2019., pa sam proračun osmislio sam i dao ga Vijeću. U proračunu su, primjerice, gradnja reciklažnog dvorišta, sanacija odlagališta Sodol, uređenje infrastrukture poduzetničke zone vrijedno 6,8 milijuna kuna. Uvjeren sam da će izvršenje proračuna za 2019., s prijenosom viška, biti i 80 milijuna kuna – ističe gradonačelnik Dalibor Domitrović (SDP).

Inače, Ogulin je bio HDZ-ova utvrda do izbora 2017. kada je proračun bio 40,6 mil. kuna. Godinu kasnije nova ga vlast planira na 57,5 mil. kuna, a sve je zapelo na 72 mil. za ovu godinu. U Vijeću je pet SDP-ovih vijećnika surađivalo sa tri nezavisna kojima je na čelu bio Željko Stipetić, predsjednik Gradskog vijeća, i s jednim vijećnikom DSS-a koji su, jedni i drugi, u prijašnjem sazivu bili na vlasti s HDZ-om. U SDP-u smatraju da su se nezavisni i DSS u međuvremenu dogovorili s HDZ-om i time izazvali krizu vlasti.

Izbori stoje oko 250.000 kuna, a mogli bi se održati u ožujku. 

Karlovac potpisali ugovore Karlovačkoj županiji 5 milijuna kuna za projekte 20 lokalnih jedinica Karlovac Karlovačka županija Turisti je vole, u posjetu bilo njih više od 350.000