Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Susret

S veleposlanikom Japana i o Luci Vukovar

Susret s veleposlanikom Japana
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
U prethodne je dvije godine porastao izvoz hrvatskih proizvoda u Japan. Ulagače više nećemo čekati, nego ćemo ih tražiti po Europi, rekao je ministar Horvat

U povodu 25. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta održan je susret s japanskom poslovnom delegacijom kojoj su predstavljeni i potencijali Vukovarsko-srijemske županije. Predstavljena je opremljenost 10 glavnih poduzetničkih zona na području županije te uvjeti ulaganja u poduzetničkim zonama.

Božo Galić Požega Slavonski župani skupa za bolji regionalni razvoj

Veći dio prezentacije bio je posvećen pregledu strateških županijskih projekata. Istaknuti su i potencijali poput spačvanskih šuma i plodne zemlje, kao i prometna povezanost, blizina autoceste, željeznički smjerovi te prednost koju donose Dunav i Luka Vukovar. Investicijske mogućnosti te strateške projekte VSŽ-a predstavili su župan Božo Galić i viši savjetnik Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Srpak.

Nagrade najboljima na 25. festivalu glumca Završio 25. festival glumca Predstava Dvoje dobitnica Nagrade Vanja Drach

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj Keiji Takiguchi izrazio je želju za većom suradnjom s Hrvatskom razvojem gospodarskih odnosa i ulaganja japanskih investitora na području Hrvatske. Tom je prigodom japanskoj delegaciji Agencija za investicije i konkurentnost predstavila investicijske mogućnosti RH, a predstavnici Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj oslikali su investicijsku klimu.

– Ono što je dobro u protekle dvije godine jest da raste izvoz hrvatskih proizvoda na prostor Japana. I ono što će biti, usudit ću se reći, radikalni je zaokret. Dakle, mi više nećemo mirno sjediti i čekati da nam investitori dođu u Hrvatsku, nego ćemo ih po Europi i svijetu tražiti – rekao je ministar Darko Horvat.

Ljeto na istoku Hrvatske Ljeto puno događanja na istoku Hrvatske U Vukovaru SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ, u Vinkovcima Rimski dani...