Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Predstavljena aplikacija “AR logo VSŽ”

Skeniraj grb županije i u 3D prikazu obiđi njezinih pet gradova

1/4
Foto: Branimir Bradarić
Kada se klikne na Vukovar pojavljuje se Vodotoranj, u Vinkovcima kalendar Orion, u Županji prva nogometna lopta, u Otoku suvara, a u Iloku Dvorac Odescalchi

Pročelnica za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Marija Budimir predstavila je mobilnu aplikaciju pod nazivom “AR logo VSŽ” koju je županija izradila uz pomoć osječke IT tvrtke Culex d.o.o. Pomoću te aplikacije se skeniranjem grba Vukovarsko-srijemske županije s bilo koje površine stvara animirani 3D model svih elemenata koje logo sadrži s interaktivnom 3D kartom županije.

Predstavljeni zaključci projekta ROSEWOOD Za pametno korištenje šumske sirovine - 21 primjer

– Za razliku od Jadrana, mi ovdje moramo puno više energije unijeti da dopremo do turista, a najbrži je digitalni put. Stoga smo u nastojanju da turistima približimo ljepote naše županije, njezine povijesne i kulturne vrijednosti, odlučili ići ukorak s vremenom i digitalnim dobom te realizirati ovaj projekt. Smisao je skinuti ovu aplikaciju na mobilni uređaj, skenirati grb i u nekoliko minuta doći do što više informacija o našoj županiji – kazala je Budimir.

Pokretanjem aplikacije na ekranu mobitela pojavljuje se karta Vukovarsko-srijemske sa svih pet gradova. Klikom na bilo koji od gradova pokreće se prepoznatljivi 3D simbol grada. Tako kada se klikne na Vukovar pojavljuje se Vodotoranj, u Vinkovcima kalendar Orion, u Županji prva nogometna lopta, u Otoku suvara, a u Iloku Dvorac Odescalchi.

Održana završna konferencija projekta „Sva lica knjiga – SLIKA“ U dvije godine opremili učionice i knjižnice, imali terensku nastavu...

Govoreći o aplikaciji Mario Mikić Vučak iz tvrtke Culex d.o.o. naveo je da je model moguće rotirati, povećavati i smanjivati u 3D prostoru, te dodao da ARCore tehnologiju podržava većina uređaja s operativnim sustavom Android 7.0 (Nougat) i novijim.