Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Održana završna konferencija projekta „Sva lica knjiga – SLIKA“

U dvije godine opremili učionice i knjižnice, imali terensku nastavu...

1/2
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Nositelj projekta bila je OŠ Nuštar uz županijsku Razvojnu agenciju, a partneri su bili Gimnazija M. A. Relkovića Vinkovci te Predškolska ustanova “Vrtuljak” Nuštar

„Sva lica knjiga – SLIKA“ naziv je projekta čiji je nositelj Osnovna škola iz Nuštra. Proveden je u suradnji s Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije, a završna konferencija održana je u Nuštru. Kao partneri u projekt su uključene i Gimnazija M. A. Relkovića Vinkovci te Predškolska ustanova “Vrtuljak” Nuštar.

Dani okusa hrvatske tradicije Uživanje u gastrospecijalitetima u šest restorana

Voditeljica projekta iz Razvojne agencije VSŽ-a Zrinka Lončar prezentirala je provedene aktivnosti i ostvarene rezultate projekta koji se provodio dvije godine.

Uveli nove aktivnosti

Kroz projekt su osigurani uvjeti za kvalitetno cjeloživotno učenje jačanjem kompetencija djelatnika OŠ Zrinskih Nuštar, Gimnazije M. A. Relkovića Vinkovci i PU “Vrtuljak” Nuštar. Također, uvedene su nove izvannastavne aktivnosti te je osigurana sva potrebna oprema s ciljem razvoja čitalačke i digitalne pismenosti kod učenika škola koje su sudjelovale u projektu. Ideja za projekt došla je od škola budući da obrazovni sustav nedovoljno prati interese djece te je potrebno unijeti novitete koji će doprinijeti stvaranju spoja između onoga što djeca žele i što ‘moraju’ učiti koristeći dostupne informacije i ‘moderne alate’ u obrazovne svrhe.

– Kroz projekt SLIKA opremljene su školske prostorije informatičkom opremom (vrijednost 292.500 kuna), uspostavljena je multimedijalna učionica u OŠ Zrinskih Nuštar, opremljene su školske knjižnice namještajem (38.000 kuna) i potrebnom literaturom (100.500 kuna), opremljen je čitalački kutić u Područnoj školi Cerić… – rekla je Lončar.

Veliki projekt u Čađavici Gradit će se regionalna klaonica

Provedene su i 23 radionice i edukacije u kojima je sudjelovalo 76 djelatnika institucija sudionica, realizirana su i dva studijska putovanja, izrađeno je pet planova i programa izvannastavnih aktivnosti s fokusom unapređenja čitalačke i digitalne pismenosti što je uvedeno u školske kurikulume, uspostavljeni su i ažurirani digitalni repozitoriji škole u Nuštru i Gimnazije u Vinkovcima, provedene su i brojne kreativne radionice, dvije terenske nastave za 130 učenika (Zagreb i Ogulin)… U okviru projekta snimljene su i četiri radijske emisije i TV reportaža u kojima su sudjelovali učenici te šest susreta s gostima predavačima.

Vrijednost 1,5 milijuna kuna

Završnoj konferenciji nazočio je i zamjenik župana Josip Dabro koji je čestitao na kvalitetnoj provedbi projekta čija je vrijednost gotovo 1,5 milijuna kuna, a financiran je sredstvima EU.

Donesena odluka o županijskim priznanjima Počast Županije posmrtno dodijeljena Robertu Zadri