Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Vukovar

Slavodobitnik školske alke je Danijel Bošnjak

Mali alkari u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
U OŠ Siniše Glavaševića u spomen na prošlogodišnju svečanu Sinjsku alku ove su godine u dvorištu škole održali školsku alku

Poslije prošlogodišnje svečane Sinjske alke održane u Vukovaru učenici nižih razreda Osnovne škole Siniše Glavaševića iz Vukovara i ove godine održali su svoje alkarsko natjecanje. Na školskom igralištu učenici i profesori natjecali su se u gađanju u sridu.

Vukovar Razvoj gospodarstva prioritet gradske vlasti Zakon o Vukovaru pretvorit će grad u najpogodnije mjesto za ulaganje

Koplja izradio domar

Mali alkari imali su alkarske uniforme koje su prošle godine šivane za njih. Koplja su bila drvena i pravio ih je školski domar. Alka je bila raširena na betonskom igralištu za košarku, a samu alku također je pravio domar. Mališani su ulagali maksimalne napore kako bi pogodili u sridu i postali ovogodišnji alkarski školski slavodobitnik. Poslije više krugova, pobjednik ovogodišnje Sinjske alke u OŠ Siniša Glavašević je Danijel Bošnjak, drugo mjesto osvojio je Luka Dorogin, a treće Matej Kovačić. Kako to nalažu pravila, i školski alkari imali su svoje alkarske momke. Svi oni dobili su i posebna školska priznanja. Sve to održavalo se uz razglas i navijanje ostalih učenika.

Uključit će i djevojčice

– Prošle godine natjecanje Sinjsku alku održali smo u gradu, a ove godine odlučili smo je održati na školskom igralištu. Želimo da to natjecanje postane tradicija u našoj školi u spomen na prošlogodišnju svečanu Sinjsku alku održanu u Vukovaru – rekla je Jasna Panza, učiteljica 2. razreda OŠ Siniše Glavaševića koja je bila organizator natjecanja.

Kako navode u školi, školska alka sigurno će biti održana i sljedeće godine, a u planu je da u natjecanje budu uključene i djevojčice koje su također zainteresirane za to viteško natjecanje.

Riječni kruzer u Vukovaru Turizam U Vukovar će ove godine pristati 223 riječna kruzera