Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Belišće

Sportsko igralište u Bistrincima

Bistrinci
Foto: Mihaela Feldi
Sportsko igralište dimenzija 40 m x 20 m izgradit će se u asfalt betonu, s aluminijskim golovima te zaštitnom mrežom i ogradom. Bit će opremljeno rasvjetom i adekvatnim brojem klupa

Višenamjensko sportsko igralište gradit će se u Bistrincima, a sporazum o izgradnji i opremanju potpisali su gradonačelnik Belišća i Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u RH „Kali Sara“.

Na radnom su sastanku bili prisutni i saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Branko Petrović, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Općine Darda Branko Đurđević, predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Belišća Mario Balog, pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i gospodarstvo Grada Belišća Ljiljana Žigić te projektantica Ines Cerovečki.

Belišće Potpisan predugovor u Belišću Gradit će se prva POS-ova zgrada, kvadrat od 700 - 800 eura

Govoreći o suradnji s predstavnicima romske zajednice, gradonačelnik Dinko Burić rekao je kako se nastavlja odlična suradnja koja traje dugi niz godina.

- Ovo višenamjensko sportsko igralište sadržaj je koji će koristiti pripadnicima romske nacionalne manjine, ali i svim ostalim građanima. Nadamo se da će radovi biti gotovi do Dana grada, 1. svibnja, a najkasnije do kraja petog mjeseca - najavio je gradonačelnik Burić, istaknuvši još jednom kako ovaj projekt sufinancira Savez Roma u RH „Kali Sara“ s 200.000 kuna, a isti iznos je i Grad osigurao u svom proračunu.

Sportsko igralište dimenzija 40 m x 20 m izgradit će se u asfalt betonu, s aluminijskim golovima te zaštitnom mrežom i ogradom. Bit će opremljeno rasvjetom i adekvatnim brojem klupa. Grad Belišće financirat će izradu projektne dokumentacije, osigurati zemljište, ishoditi građevinsku dozvolu te provesti postupak javne nabave.

projekt R-SOL-E Završen zajednički projekt Belišća, Novog Sada i Gorjana Postavili solarne elektrane, a "posadili" i solarno drveće

Zadovoljstvo nije krila niti predsjednica Saveza Roma Suzana Krčmar, koja je naglasila izuzetnu suradnju koju Savez ima s Gradom Belišćem.

- Imamo tako dobru suradnju da ne znam gdje ćemo na kraju završiti i što ćemo sve napraviti u budućnosti - s osmijehom je rekla Krčmar.

Unatrag nekoliko godina se puno radi na podizanju standarda života pripadnika romske zajednice, o čemu je govorio saborski zastupnik Veljko Kajtazi, spominjući pri tome uvođenje vodovodne mreže, kanalizacije i legalizaciju, koja je prošle godine završena, a u što se uključio i Grad Belišće.

Dinko Burić Razgovor s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem Besplatan vrtić za svu djecu, a tvrtkama za svakog novozaposlenog 5000 kuna

- Zajedno smo završili i Društveni dom u kojem će se odvijati puno aktivnosti koje planiramo. Također, zajednička je želja bila i napraviti ovo višenamjensko sportsko igralište, kao što smo napravili u Sisku i Đurđevcu, a u planu je tijekom ove godine napraviti ih još pet - rekao je saborski zastupnik Kajtazi.

Na završetku, najavljena je i novost – u Društvenom domu u Bistrincima s radom započinje romsko kulturno-umjetničko društvo koje će dodatno obogatiti život u Gradu Belišću. No, najavljen je i sljedeći zajednički pothvat – još jedna velika proslava Svjetskog dana Roma, na kojoj će svi građani moću uživati u nastupu jedne od najboljih romskih skupina iz Litve.

veliki kulturni projekt Prvi tamburaški festival u Belišću - platforma za čuvanje tradicije potpisan sporazum Novi će projekt pomoći romskoj djeci u obrazovanju