Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
završen ciklus dodjele kadrovskih stanova iz prošlogodišnjeg programa

Stanovi za šest samačkih kućanstava i tri obitelji čiji članovi rade u javnom sektoru Vukovara

Foto: Grad Vukovar
“Završavamo ciklus dodjele kadrovskih stanova iz prošlogodišnjeg programa. Riječ je o devet stanova za kadrove potrebne na području Vukovara”

Pitanje „krova nad glavom“ jedno je od najvažnijih za sve one koji još uvijek nemaju riješeno stalno pitanje stana ili kuće te je upravo zato tu stavku u životu i iznimno teško riješiti.

Nova zgrada vukovarske ispostave Zavoda za hitnu medicinu financira se županijskim decentraliziranim sredstvima ŽUPANIJSKI ZAVOD ZA HITNU MEDICINU Dva nova vozila i nova zgrada u Vukovaru

Podrška mladima

Poznato je kako je u Vukovaru veliki broj praznih stanova, ali i da na listi za stambeno zbrinjavanje u gradu postoji više stotina imena koji svi čekaju svoj red za dodjelu stana. Pri tome prednost pri stambenom zbrinjavanju imaju deficitarni kadrovi koji su neophodni na svojim radnim mjestima. Upravo je korisnike kadrovskih stanova, kojima su ključevi stanova dodijeljeni do sada u 2020. godini, primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava te s njima razgovarao o njihovim daljnjim potrebama, ali i planovima. Prema informacijama iz Grada Vukovara, na temelju Pravilnika o stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba na području grada Vukovara 5 stanova dodijeljeno je pripadnicima Hrvatske vojske i još 4 stana kadrovima ostalih zanimanja. Ovoga puta su svi zbrinuti kadrovi iz javnog sektora, a u raspoloživim stambenim jedinicama ukupno će se zbrinuti 6 samačkih kućanstava i 3 obitelji, odnosno 20 osoba.

– Ovim formalnim činom završavamo ciklus dodjele kadrovskih stanova iz prošlogodišnjeg programa. Riječ je o devet stanova za kadrove potrebne na području Vukovara. Ovaj je program zaživio upravo prošle godine, a osmišljen je u suradnji sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Ideja je ovim putem u Vukovar dovoditi potrebne kadrove. I u ovoj su prigodi s nama magistri informatike, fizike, kemije, informatologije, rehabilitacije, inženjeri, pripadnici MORH-a – rekao je Penava.

PLAKETA DODIJELJENA SATNIKU KREŠIMIRU SUDARIĆU Nagradu od 5000 kuna donirao peteročlanoj obitelji Hrček

Dodao je kako su stambeno zbrinuti mladi ljudi kao i da je cilj i na ovaj način ojačati kapacitete gradu Vukovaru, popuniti vrtiće i škole te se osloniti na te kadrove u izgradnji zajednice kako bi se Vukovar učinili ljepšim mjestom za život. Građani koji su dobili stan ne kriju kako su sa svojim stambenim zbrinjavanjem riješili veliko životno pitanje te da sada, kada imaju siguran „krov nad glavom“, mogu nastaviti dalje planirati svoj život i karijere. Redom su to mladi ljudi, sa završenim fakultetima i koji rade. Na taj način ne samo da se pune prazni stanovi i stambene zgrade nego i dječji vrtići i škole postaju puniji. Drugim riječima i to je jedna od demografskih mjera koja pridonosi zaustavljanju „bijele kuge“. Isto tako na taj način, kroz dodjelu stanova osobama koje imaju deficitarna zanimanja, osigurava se i daljnji razvoj i napredak grada.

Zahvala na stanu

Među onima koji su bili na primanju kod Penave bio je i Željko Smiljanić, pripadnik MORH-a iz Miholječkog Poreča, koji je uselio u kadrovski stan u rujnu s još pet članova kućanstva.

VUKOVAR Tvrtka Ricosta Croatia proširila pogon u Vukovaru, u planu su nova zapošljavanja

– Zahvaljujem Ministarstvu obrane, Gradu Vukovaru i Središnjem državnom uredu za stambeno zbrinjavanje. Stan je lijep i zadovoljni smo – rekao je Smiljanić dodajući kako su se on i obitelj brzo prilagodili na Vukovar i život u njemu. Korisnica kadrovskog stana je i magistra informatologije Eleonora Đekić, Vukovarka koja radi u Gradskoj knjižnici Vukovar.

– Zahvaljujem Gradu Vukovaru što podupire mlade kadrove i nadam se da ćemo mi našom djelatnošću unaprijediti sferu u kojoj radimo – rekla je Đekić.