Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Organizira se manifestacija VukovarArt – luka umjetnosti

Svjetski umjetnici nacrtat će novih pet murala

Foto: Branimir Bradarić
Dogradonačelnik Marijan Pavliček rekao je da Grad za ovaj projekt na godišnjoj razini izdvaja 450.000 kuna

Od 1. do 15. lipnja Vukovar će i ove godine biti domaćin manifestacije VukovarArt – luka umjetnosti koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. U okviru manifestacije, pet svjetski poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i inozemstva nacrtat će pet novih murala na području grada ukupne površine više od 700 četvornih metara. Najavljeno je i kako će 1. lipnja biti održan i vukovarski polumaraton dužine 21 kilometar, koji starta u 10 sati, a nakon njega u 10.10 i građanska utrka dužine 5 kilometara.

Vukovar Radovi Dom zdravlja Vukovar u četvrti Sajmište mogao bi se useliti do kraja ove godine

– Izuzetno me raduje što ovim projektom sada već pozicioniramo Vukovar na turističku kartu koja privlači posebnu vrstu turista, a zahvaljujući privoli stanara, u gradu će biti 5 novih murala. Grad Vukovar za ovaj projekt na godišnjoj razini izdvaja 450.000 kuna, uz brojna sponzorstva – rekao je zamjenik gradonačelnika Vukovar Marijan Pavliček.

Voditelj marketinške kampanje Krešimir Herceg kazao je kako u Vukovaru žele napraviti jedan od najjačih street art festivala u Hrvatskoj i šire te da stoga i ove godine kroz projekt u Vukovar dovode najbolje svjetske umjetnike.

– Ciljevi su nam da uljepšamo život građanima Vukovara kao i da ovakva vrsta umjetnosti bude generalna vrijednost u turističkoj ponudi jer to sada postaje trend u većim gradovima kao što su Varšava, Berlin, London i drugi. Najvažniji cilj nam je edukacija samih građana i djece, što činimo kroz radionice koje se održavaju kroz ovaj projekt – rekao je Herceg.

'Briga o hrvatskim braniteljima Vukovara' Pomoć za 30 hrvatskih branitelja i posao za ukupno 10 ljud 'SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ' Škoro, Prljavci, Film i Aerodrom na Danima grada Vukovara