Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Razvoj cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji

Turiste na dva kotača pratit će educirani vodiči

Cikloturizam
Foto: Požeško-slavonska županija
Biciklisti mogu birati između vožnje ravnicom, usponima i šumskim predjelima

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je prvi od ukupno tri dijela projekta razvoja cikloturizma, koji je ušao u drugu fazu. Riječ je o edukaciji specijaliziranih vodiča za koju su se prijavila 23 kandidata s područja županije. Edukaciju su vodili Istarska razvojna turistička agencija i Martin Čotar, bivši europski prvak na kronometar, a danas zaposlenik agencije zadužen za vođenje i razvoj bike&outdoor proizvoda.

Primopredaja vozila Primopredaja u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije Dobili tri nova i s ceste maknuli vozila stara 15 godina

Požeško-slavonska županija obiluje brojnim pogodnostima za cikloturiste, od ljepota nedirnute prirode i gastrospecijaliteta do cesta i staza prilagođenih rekreativcima i profesionalcima. Ovisno o svojim željama, potrebama i kondiciji, biciklisti mogu birati između vožnje ravnicom, brdskim usponima i šumskim predjelima.

– Cikloturizam i drugi oblici korištenja bicikla u turizmu spadaju u rastuće oblike turističkih aktivnosti. Raduje činjenica da smo zahvaljujući ovom projektu dobili educirane biciklističke vodiče za vođenje individualnih grupa i posjetitelja koji budu imali želju istražiti našu županiju na dva kotača – istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek iz županijskog TZ-a.

Zidari Županija projektom želi smanjiti rizik od socijalne isključenosti Besplatne prekvalifikacije za 70 nezaposlenih

Prvi dio edukacije održan je u Venju nedaleko od Kutjeva, gdje su polaznici osim teoretskog dijela imali i praktični dio vježbi tehnike vožnje, a drugi s ocjenjivanjem u Donjim Emovcima. Svi polaznici dobili su potvrde Hrvatskog biciklističkog saveza s kojima mogu voditi skupine biciklista po Požeško-slavonskoj županiji i šire. U završnoj fazi projekta preostala je još izrada biciklističke karte te uključivanje cikloturističkih ruta i turističkog sadržaja PSŽ-a u projekt “Croatia bike routes”. Projekt se financira sredstvima Požeško-slavonske županije i Ministarstva turizma. 

županije i hrvatske željeznice pronašle model Prva vožnja besplatnim studentskim vlakom pleternica Bivše kino postat će multimedijalna dvorana