Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Županijski dani 2019.

U 24 dana sportski događaji, izložbe, predstave, tečaj glagoljice, ekološke akcije čišćenja...

Foto: Zadarska županija
Kroz raznolikost programa željeli smo prostorno pokriti što više mjesta u županiji, rekao je župan Longin

Predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i župan Zadarske županije Božidar Longin predstavili su program ovogodišnjih Županijskih dana koji su počeli 6., a završavaju 30. travnja 2019.

Priznanje Vrsaljko, Modrić, Subašić i Livaković počasni su građani Zadarske županije

Kako je naveo župan Božidar Longin, Županijski dani počinju sportskim događanjima, i to trailom u Kolanu “Say cheese and run” te najvećom lokalnom biciklijadom u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“, koja će se održati 11. godinu zaredom.

– Imamo 44 događaja u 24 dana, 25 mjesta u Zadarskoj županiji – Zadar, Benkovac, Obrovac, Nin, Pag, Kolan, Saharun, Sali, Bibinje, Starigrad, Gračac, Paklenica, Sv. Filip i Jakov, Polača, Škarbnja, Vinjerac, Pakoštane, Suhovare, Briševo, Karin, Petrčane, Velim, Karin Gornji, Nadin i Preko – uključeno je u program, ali i jedan grad izvan naše županije, Vukovar – rekao je župan Longin dodajući kako je u programu ukupno 12 sportskih događaja, 8 izložbi, 5 predstavljanja knjiga, 4 izvedbe predstava Kazališta lutaka Zadar po županiji i 1 premijera, tečaj glagoljice, 2 ekološke akcije čišćenja, Dani maslina, Festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu te vrtna izložba Cvijet Zadra, predstavljanje OPG-ova u Danima agorturizma, manifestacija Upali i uštedi i predstavljanje nove rasvjete u Vinjercu,vježba Razorni potres Gaženica 2019., javnozdravstvena akcije Pokreni srce – spasi život, Dani otvorenih vrata planinarskog doma Paklenica, premijera dokumentarnog filma u sklopu manifestacija Putovima bokeljskih Hrvata – Boka u Zadru i Smotra klapa Zadarske županije u Vukovaru.

lokalna gastronomija Devet lokacija u trećem izdanju Dana agroturizma Zadarske županije

– U program su uključene naše ustanove, udruge, sportski klubovi, neke jedinice lokalne samouprave i drugi. Kroz raznolikost programa pokušali smo prikazati rad županijske samouprave i ustanova te prostorno pokriti što veći broj mjesta na području Zadarske županije vodeći računa da budu zastupljeni i otoci, i obala, i zaleđe, i lički prostor – dodao je župan Longin.

Predsjednik županijske skupštine Željko Lončar naglasio je kako će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti uručene godišnje nagrade i nagrada za životno djelo, ove godine održati 24. travnja 2019. , u novoj zgradi putničkog terminala luke Gaženica.

– Znamo da je Dan županije 16. travnja, no kako je to Veliki tjedan, odlučili smo sjednicu održati 24. travnja, i to u Gaženici – rekao je Lončar i podsjetio kako nije neuobičajeno da se svečane sjednice održavaju izvan standardnih prostora. 

Sedam županija potpisalo ugovor o sufinanciranju dodatnih timova u turističkim odredištima Za dodatne medicinske timove u sezoni županija dobila 180.000 Predstavljen projekt Kulturna ruta putovima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Gradovi će obnoviti dio baštine, a gostima pružiti privlačne sadržaje