Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Sedam županija potpisalo ugovor o sufinanciranju dodatnih timova u turističkim odredištima

Za dodatne medicinske timove u sezoni županija dobila 180.000

Foto: Zadarska županija
Za ovu je namjenu iz državnog proračuna osigurano 1,5 milijuna kuna

U Ministarstvu turizma potpisani su Ugovori o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima tijekom turističke 2019. s Istarskom, Primorsko-goranskom, Ličko-senjskom, Šibensko-kninskom, Splitsko-dalmatinskom, Dubrovačko-neretvanskom i Zadarskom županijom.

Školski sport Učenici OŠ ‘Kruno Krstić’ pobjednici županijske futsal lige

Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva turizma kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom vršnih turističkih mjeseci u godini i osigurati potrebnu medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca. Tako će i ove godine Ministarstvo turizma sufinancirati potrebe sedam županija za dodatne medicinske timove u turističkim odredištima iznosom od 1,5 milijuna kuna.

Među vodećim županijama

– Stalni porast broja gostiju i financijskih učinaka u turizmu rezultat je, između ostaloga, imidža Hrvatske kao sigurne destinacije, što postaje važan čimbenik u odabiru destinacije.

Potvrdu tome dalo je i posljednje TOMAS istraživanje u kojem su turisti u hrvatskim turističkim odredištima vrlo visoko ocijenili osobnu sigurnost kao element zadovoljstva. Osim timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma sufinancira i HGSS i Crveni križ te koristim priliku da zahvalim svima na naporima koje ulažu u očuvanju sigurnosti svih posjetitelja i domicilnog stanovništva –izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Andrej Plenković je u pratnji domaćina zadarskog župana Božidara Longina posjetio Zadar, Benkovac, Nin te otoke Ugljan i Pašman Predsjednik Vlade i ministri posjetili Zadarsku županiju Premijer obišao projekte u županiji vrijedne 1,4 milijarde kn

Uz ministra turizma, potpisivanju su nazočili župani i zamjenici župana navedenih županija. U ime Zadarske županije, ugovor je potpisao zamjenik župana Šime Mršić.

– Ovaj projekt Ministarstva turizma putem kojeg se sufinancira medicinska pomoć u turističkim ambulantama svakako je vrlo važan za dodatnu kvalitetu zdravstvene usluge. Zadarska županija je i inače među vodećima u Hrvatskoj po izdvajanjima za zdravstvo i socijalnu skrb, a ovaj projekt dodatno pridonosi tome, ali i sveukupnom brendiranju Zadarske županije kao sigurne turističke destinacije. Sigurnost je jedan od ključnih preduvjeta za pozicioniranje županije kao jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija i taj standard svi skupa moramo čuvati i dodatno ga nadograđivati – rekao je Mršić.

Započinje novi projekt kojim se želi pomoći gospodarstvu Županija će subvencionirati kamatu poduzetnicima i obrtnicima

Dosad izdvojili 18,9 milijuna

Ukupan iznos kojim će Ministarstvo sufinancirati dodatne timove hitne medicinske pomoći u Zadarskoj županiji iznosi 179.738 kuna.

Od 2008. godine, otkad se Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći provodi, Ministarstvo turizma je, zaključno s ovom godinom, izdvojilo 18,9 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i domicilnom stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca. Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara i tehničara te troškova sanitetskog materijala u periodu od lipnja do rujna.

Mnogi turista reklo je da bi Zadarsku županiju preporučilo rodbini i prijateljima Istraživanje Zadarskog sveučilišta Sunce i more više nisu prvi motiv dolaska turista