Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
aktivnosti udruge za osobe s intelektualnim oštećenjima

U Abu Dhabi na Svjetske ljetne igre u kuglanju

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Korisnici udruge aktivno se bave sportom, a rezultati svakodnevnog zalaganja omogućili su im sudjelovanje na sportskim natjecanjima

Na Svjetskim ljetnim igrama, koje se 2019. godine održavaju u Abu Dhabiju, sudjelovat će i tročlana ekipa Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica iz Vukovara. Ovaj trojac predstavljat će Hrvatsku na ovom natjecanju u kuglanju na kojem će sudjelovati natjecatelji iz 168 država svijeta.

Projekt ‘Možemo i mi’

Rezultat je to projekta pod nazivom “Možemo i mi”, koji udruga provodi u partnerstvu s Gradom Vukovarom, Javnom ustanovom Sportski objekti Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar. Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Duga Vukovar Projekt Kap dobrote Za 3000 korisnika 15 tisuća paketa pomoći

– Osnovni cilj programa je poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim oštećenjima kineziološkim aktivnostima koje su bitne za tjelesno i zdravstveno stanje te psihosocijalni razvoj svakog pojedinca. U provedbu Programa uključeno je 30 osoba s intelektualnim oštećenjima – rekla je predsjednica Udruge Ivana Azenić Dubravčić.

Pojasnila je i kako je Golubica članica Specijalne olimpijade Hrvatske koja tijekom godine organizira razna natjecanja za osobe s intelektualnim teškoćama. Budući da se korisnici udruge aktivno bave sportom, rezultati svakodnevnog rada i zalaganja omogućili su im sudjelovanje na raznim sportskim natjecanjima.

– Kvalitetan rad i ostvareni izvrsni rezultati pridonijeli su odluci Specijalne olimpijade Hrvatske da naša udruga bude jedan od predstavnika na Svjetskim ljetnim igrama koje će se 2019. godine održati u Abu Dhabiju – rekla je Azenić Dubravčić.
U svrhu prikupljanja sredstava koja će biti namijenjena sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na ovom natjecanju Zaklada “Hrvatska za djecu” organizirala je humanitarni koncert Nine Badrić koji je održan u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Od 1. siječnja Grad preuzima prava nad osnovnim školama

Niz aktivnosti za korisnike

Govoreći o udruzi koju vodi, Azenić Dubravčić podsjetila je kako je Golubica jedna od najstarijih takvih udruga kod nas. Djeluje već 48 godina na području Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara. Imaju i 23 radnika od kojih su 10 pomoćnici u nastavi.

– Neposredan stručni rad s korisnicima udruga svakodnevno provodi s 35 osoba s intelektualnim oštećenjem i to putem dviju usluga u socijalnoj skrbi te projektne i programske aktivnosti. Udruga pruža usluge poludnevnog boravka za ukupno 20 osoba s intelektualnim oštećenjem i uslugu organiziranog stanovanja za 15 osoba s intelektualnim oštećenjem temeljem ugovora s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Našim korisnicima nudimo niz aktivnosti, a naša udruga aktivna je na brojnim događanjima – zaključila je Azenić Dubravčić.

turistička ploča GRAD VUKOVAR Turistička ploča na autocesti A3