Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt Kap dobrote

Za 3000 korisnika 15 tisuća paketa pomoći

Duga Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
Pomagat će se i umirovljenicima čije su mirovine manje od 2000 kuna te mlađima od 65 čiji prihodi ne prelaze 1200 kuna

Humanitarna udruga Duga iz Vukovara počela je provoditi projekt Kap dobrote koji će sufinancirati Fond europske pomoći za najpotrebitije. Govoreći o projektu predsjednica udruge Tamara Mikulić rekla je da su za projekt aplicirali uz potporu Grada Vukovara i Grada Iloka te općina Bogdanovci, Tompojevci, Trpinja, Borovo, Lovas, Negoslavci i Tovarnik.

osiguran novac za komunalne projekte Planira se početi s gradnjom 5,5 km potpornih zidova na području Vukovara

– Cilj mu je ublažavanje siromaštva na području Vukovarsko-srijemske županije pomaganjem najugroženijim osobama. U sljedećih deset mjeseci podijelit ćemo 15 tisuća paketa prehrambenih namirnica, bez higijenskih potrepština, a projektom je obuhvaćeno tri tisuće osoba – rekla je Mikulić.

Dodala je da je vrijednost projekta gotovo 2,9 milijuna kuna i da će trajati 12 mjeseci. Prema planovima iz udruge jedan mjesec pakete će naizmjenično dobivati korisnici u Vukovaru, a drugi u Iloku i općinama koje su aplicirale. Isto tako, ovim projektom, osim redovitim korisnicima socijalne samoposluge u Vukovaru, pomagat će se i umirovljenicima čije su mirovine manje od 2000 kuna te mlađima od 65 godina čiji mjesečni prihodi ne prelaze 1200 kuna po članu. Korisnici socijalne samoposluge članovi su čak 600 obitelji i imaju kroničan nedostatak namirnica.

turistička ploča GRAD VUKOVAR Turistička ploča na autocesti A3

– Korisnici socijalne samoposluge pripadnici su svih generacija, s tim da je u posljednjih godinu dana sve više samaca i umirovljenika. Ovisimo o donatorima i ljudima dobre volje koji nam pomažu, a najredovitiji su nam donatori učenici osmih razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske koji pomoć dostave pri obilascima Vukovara koje organiziraju škole – rekla je Mikulić.

Stručni suradnik u gradskoj upravi Vukovara Siniša Mitrović podsjetio je na to da Grad treću godinu surađuje s udrugom Duga na funkcioniranju socijalne samoposluge te da se tijekom te suradnje rodila ideja za ovaj, ali i druge projekte. 

Suradnja Vukovara i Mađarske na radost najmlađih sugrađana Mađarska vlada financirala gradnju i opremanje igrališta u Park-šumi Adica Od 1. siječnja Grad preuzima prava nad osnovnim školama