Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Unatoč krizi, nastavlja se nekoliko europskih projekata

U Benkovcu love znanje i bokun kulture uz pomoć sredstava EU

1/3
Foto: Zadarska županija
Neki su od ciljeva ovih projekata stvoriti pozitivan poduzetnički okvir i investicijsko okruženje te povećati zapošljivost osoba s područja grada Benkovca

Dok smo kao globalno društvo suočeni s dosad neviđenom krizom zbog pandemije koronavirusa, u Zadarskoj županiji, točnije na benkovačkom području, krizi usprkos, nastavljaju se projekti EU.

Održana prva elektronička sjednica Županijske skupštine Pogođenima krizom Županija brojnim mjerama pomaže s 20 milijuna kuna

Projekt „Lov na znanje“

Projektom “Lov na znanje” provedbom programa neformalnog obrazovanja, razvojem nove profesionalne figure po načelu cjeloživotnog učenja primjene ECVET sustava te razvojem specifičnih stručnih znanja i socijalno-interpersonalnih vještina provedbom “po mjeri” izrađenih programa, stvorit će se pozitivan poduzetnički okvir te povećati zapošljivost 25 osoba s područja grada Benkovca kao i razvoj ostalih gospodarskih dionika kroz selektivne oblike turizma. Program sadrži pet modula i usmjeren je na jačanje kompetencija ciljne skupine u području selektivnog turizma. Projekt je razvijen u partnerstvu prijavitelja Lovačke udruge Benkovac i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Vrijednost projekta je 1,155.802 kune, a trajat će dvije godine.

Foto: Zadarska županija

Kako bi premostili jaz te povećali socijalnu uključenost različitih dobnih skupina projektni konzorcij prijavitelja – Udruge Klapa Asseria i partnera, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA i KUD-a Branimir, dobio je sredstva EU za projekt „Bokun ure kulture“. Sve aktivnosti bit će usmjerene na kreiranje kulturno-umjetničkog programa temeljenog na nematerijalnoj kulturnoj baštini koji će omogućiti sudjelovanje i socijalno uključivanje ciljnih skupina provedbom participativnih kulturnih aktivnosti. Projektom “Bokun ure kulture” kreirat će se nova socijalna kulturno-umjetnička usluga, koja će potaknuti razvoj pozitivnih društvenih stavova i vrijednosti te će se tako unaprijediti socijalna uključenost na području grada Benkovca za 50 osoba. Vrijednost projekta je 1,280.900,50 kuna, a trajanje dvije godine.

Projekt EU Benkovac potiče na bavljenje sportom

Jednake mogućnosti za sve

Udruga studenata Bukovice i Ravnih kotara je s AGRRA-om, Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije i benkovačkom Udrugom za djecu, mlade i obitelj “Mali koraci”, dobila sredstva EU za projekt #nauči#primijeni#promijeni. Provedbom projekta kreirat će se mreža organizacija relevantnih dionika različitih sektora s područja grada Benkovca koja će zajedno stvarati uvjete za razvoj zajednice u kojoj građani i organizacije civilnoga društva u sinergiji s javnim i privatnim sektorom, aktivno, ravnopravno i odgovorno, u skladu s načelima održivog razvoja, dobrog upravljanja, djelovanja za opće dobro te u skladu s međunarodnim standardima zaštite ljudskih prava, sudjeluju u ostvarivanju društva blagostanja i jednakih mogućnosti za sve.

Foto: Zadarska županija

Stigla donacija iz Kine Oprema proslijeđena zdravstvu i domovima

Cilj projekta je razvojem nove profesionalne figure po načelu cjeloživotnog učenja i primjene ECVET sustava, te uspostavom lokalnog centra podrške za udruge, stvoriti infrastrukturu podrške razvoju civilnog društva, osnažiti ulogu OCD-a za društveno-ekonomski razvoj i stvoriti pozitivno investicijsko okruženje te povećati zapošljivost 30 osoba s područja Grada Benkovca. Projekt je financiran iz programa Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Ovaj će projekt trajati 18 mjeseci, a vrijednost mu je 1,343.793,50 kuna.