Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ispunila se dugogodišnja želja mještana Vođinaca

U Hrvatskom domu prostor za vatrogasce i KUD Mladost te sala za održavanje vjenčanja, priredbi...

Foto: Općina Vođinci
Hrvatski dom u Vođincima svoje svečano otvorenje imat će 14. svibnja 2021.

Nakon što su mjesni političari koji su bili na vlasti u Općini Vođinci godinama obećavali mještanima izgradnju Hrvatskog doma, u mandatu načelnika Martina Kordića ostvaren je dugogodišnji san svih mještana Vođinaca te je Hrvatski dom i sagrađen.

ISPUNJENA ŽELJA MJEŠTANA Uređeno mjesno groblje u Vođincima

Ugovor potpisan 2019.

Kordić podsjeća da je 20. svibnja 2019. s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao ugovor o financiranju projekta “Izgradnja Hrvatskog doma u Vođincima” u vrijednosti većoj od 3,4 milijuna kuna. Dvije godine nakon potpisivanja ugovora, niza konzultacija i dogovora, Hrvatski dom u Vođincima svoje svečano otvorenje imat će 14. svibnja 2021.

U novoj zgradi nalaze se prostorije za vatrogasce, dvije garaže za vatrogasna vozila, učionica i čajna kuhinja, prostorije za rad KUD-a Mladost, te sala s 400 sjedećih mjesta predviđena za održavanje raznih svečanosti (vjenčanja, priredbe, zaruke, krizme, pričesti itd.) U sali je postavljena profesionalna kuhinja i kompletna oprema, bina od 40 m2 te razglas. Prema Kordićevim riječima, Općina Vođinci je gradnjom ovog objekta postala primjer na koji bi se i drugi mogli ugledati jer se u njoj uporno i predano radi na dobrobiti lokalne zajednice i svih stanovnika.

PODIZANJE KVALITETE ŽIVOTA Riješili pitanje navodnjavanja, a grade se i staze za bicikliste i pješake

– Nakon niza uspješno odrađenih projekata: gradnje dječjeg vrtića, gradnje prostorija NK Mladost, novog lovačkog doma i niz drugih komunalnih i infrastrukturnih projekata, sretan sam što je u Općini Vođinci sagrađen jedan takav reprezentativan objekt kao što je zgrada Hrvatskog doma – rekao je Kordić.

Zapovjednik DVD-a Vođinci Danijel Jakobović podsjetio je da je ovo dobrovoljno vatrogasno društvo osnovano još 1924. godine, a utemeljili su ga starosjedioci Hrvati i njemački stanovnici koji su u to vrijeme živjeli na ovim prostorima. Društvo trenutačno broji 39 članova i sudjeluje ne samo u vatrogasnim intervencijama, nego i u drugim aktivnostima.

Još jedna kvalitetna demografska mjera u Općini Vođinci koja bilježi sve veći broj rođene djece Završena dogradnja Dječjeg vrtića Mladost, prostora sad ima za 70 djece

Zahvala načelniku

– Zahvaljujući načelniku Kordiću 2019. kupljeno je kombi vozilo za potrebe vatrogasaca, a iste godine zahvaljujući suradnji vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije i pokrajine Tirol iz Austrije dobili smo navalno vozilo. Sretni smo i zahvalni načelniku na svemu, a posebno na novim prostorijama u kojima ćemo moći bolje, uspješnije i sigurnije obavljati svoje zadaće – rekao je Jakobović.

Predsjednica KUD-a Mladost Ana Rupa kazala je da su dosad djelovali u neadekvatnom i zapuštenom prostoru gdje nije bilo mjesta za čuvanje nošnji i glazbenih instrumenata.

– S novim prostorima sve se to promijenilo. Zahvalni smo načelniku što nam je omogućio lijep i ugodan prostor za naše potrebe, a od sada ćemo moći prilikom loših vremenskih uvjeta održavati i igre na Bedenku u našoj novoj i prostranoj sali koja je opremljena binom i razglasom – rekla je Rupa.