Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PROJEKT VRIJEDAN SEDAM MILIJUNA KUNA

U Općini Jarmina otvoren novi dječji vrtić

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vrtić u Jarmini 12. je u Vukovarsko-srijemskoj županiji sagrađen novcem iz Programa ruralnog razvoja

Svečanim presijecanjem vrpce u Jarmini je otvorena nova zgrada dječjeg vrtića čija bruto površina iznosi gotovo 600 kvadrata, a koji je opremljen najsuvremenijim sustavima grijanja, ventilacije i hlađenja te namještajem prilagođenim mališanima.

Predstavljen jedan od projekata Započela realizacija projekta gradnje Regionalnog centra za digitalizaciju i razvoj

Nakon provedenih postupaka javne nabave konačni je iznos projekta gotovo 7 milijuna kuna, od čega je 85 % sredstava povučeno iz Europske unije, a preostalih 15 % iz državnog proračuna.

Prilikom otvaranja vrtića načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić rekao je da je projekt gradnje dječjeg vrtića najvažniji i najvredniji projekt koji je Općina Jarmina realizirala. Svečanosti otvaranja nazočio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić koji je rekao da smo poslije završetka Domovinskog rata zajedno gradili i obnavljali ovaj kraj, ali i da je posebno sretan jer je otvoren objekt za naše najmlađe koji su naša budućnost.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković rekla je da je vrtić u Jarmini 12. vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji sagrađen sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, za što je osigurano 56 milijuna kuna.

PO STANOVNIKU Prihod u Virovitičko-podravske županije veći za 1000 kuna

– Veseli me pročitati statističke podatke za Vukovarsko-srijemsku županiju. Svakako, mnogo je izazova pred nama, ali ako gledamo da je hrvatski prosjek poljoprivrednika do 41 godine 12,9%, u Vukovarsko-srijemskoj županiji je iznad 20% i povećavao se posljednjih godina. Trenutno smo u ovoj županiji sagradili 12 dječjih vrtića u naseljima koja imaju do 5000 stanovnika, 4 sustava vodoopskrbe i odvodnje te desetak nerazvrstanih cesta – rekla je Vučković.