Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Lovački dom Lovačkog društva Srndać kapaciteta je 120 osoba

U Općini Vođinci izgrađen lovački dom koji mogu koristiti i sve udruge s područja općine, ali i mještani

Foto: Općina Vođinci
Lovački dom u veljači je posjetila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković te je s tamošnjim ratarima i voćarima razgovarala o tekućim problemima

S ciljem osiguravanja kvalitetnih uvjeta za rad i razne djelatnosti Općina Vođinci, u suradnji s Lovačkim društvom Srndać, Lovna jedinica Vođinci – Novi Mikanovci, 2018. godine započela je s izgradnjom lovačkog doma.

RADNI SASTANAK Osniva se Javna ustanova osoba s invaliditetom

– S ponosom možemo reći kako je završen i opremljen lovački dom te se svi nadamo da će to mjesto postati omiljeno izletište naših mještana.

Vjerujemo kako će i biti tako jer smo osigurali sadržaje za sve uzraste – rekao je načelnik Općine Vođinci Martin Kordić.

Ima svu infrastrukturu

Dodaje i kako je lovački dom na raspolaganju za korištenje i svim ostalim udrugama s područja Općine kao i svim mještanima za razne prigode poput proslava rođendana, krizmi, pričesti i slično.

Do lovačkog doma osigurana je i izgrađena potrebna infrastruktura poput električne energije, vanjske rasvjete, prilaznog puta, parkirališta…

POMOĆ Iz pet slavonskih županija stigle svinje za farme na području Gline

Unutrašnjost Lovačkog doma uređena je kompletno svom potrebnom opremom poput profesionalne kuhinje, rashladne vitrine, plinskog roštilja, pecala s dva ražnja… Na vanjskom dijelu lovačkog doma nalazi se krušna peć i nadstrešnica s ložištem. Po riječima Kordića, kapacitet lovačkog doma je 120 ljudi.

Vodila se i briga o okolišu pa je u sklopu lovačkog doma napravljena ograda, ali i izgrađena poučna staza s pratećim sadržajima kao što su pergola, kućice za ptice, sprave za rekreaciju i drugo. Kordić podsjeća i kako je novoizgrađeni lovački dom u veljači posjetila i ministrica poljoprivrede u Vladi RH Marija Vučković gdje je s tamošnjim ratarima i voćarima razgovarala o tekućim problemima. Ističe i kako su u izgradnji i uređenju lovačkog doma pomogli i sami članovi Lovačkog društva Srndać.

Pomoć lovaca

– Pomogli smo koliko smo znali i mogli. Prije svega ta se pomoć odnosila na uređenje okoliša, ali i neke radove koje naši članovi znaju napraviti.

SUFINANCIRANJEM DO BOLJEG STATUSA OVČARA Sredstva će iskoristiti za nabavu novih grla

Naše Lovačko društvo ima više od 40 članova i svi smo iznimno zadovoljni jer smo dobili kvalitetan prostor na korištenje – rekao je predsjednik Lovačkog društva Srndać Mario Primorac.

Dodaje i kako su lovci iz Vođinaca iznimno aktivni i da se rado odazivaju na sve pozive iz Općine. Posebno ističe odličnu suradnju s Općinom Vođinci.

– Uvijek smo tu i spremni da pomognemo što i koliko možemo. Naš lovački dom nije namijenjen samo za naše potrebe i aktivnosti nego će biti otvoren i za sve udruge s područja Općine, ali i druge mještane koji imaju potrebe za jednim takvim prostorom. Korištenje prostora bit će moguće bez naknade – zaključio je Primorac.