Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Počelo je 24. Lutkarsko proljeće

U pet dana djeca će moći uživati u 100-tinjak predstava

Lutkarsko proljeće otvoreno je predstavom Tarzan
1/2
Foto: Branimir Bradarić
Predstave se održavaju u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko-srijemske županije

Predstavom “Tarzan” zagrebačkog kazališta “Tvornica lutaka“ u Starim Mikanovcima, nedaleko od Vinkovaca, započelo je 24. Lutkarsko proljeće koje se održava od 8. do 12. travnja. Tijekom Lutkarskog proljeća gostovat će 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore (Mađarska, Srbija, BiH) koji će izvesti stotinjak lutkarskih i predstava za djecu i mlade. Predstave se održavaju u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko-srijemske županije.

Foto: Branimir Bradarić

Financirano najvećim dijelom iz fondova EU Besplatne sportske aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama

U sklopu festivala u Vukovaru su dodijeljene Nagrade i Povelje „Zvonko Festini“, za životno djelo u području lutkarske umjetnosti, a laureati su Zlatko Vicić iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka i Ivo Nižić iz Kazališta lutaka Zadar. Prije svečanosti dodjele nagrada otvorena je spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – “Kazališne lutke Zlatka Boureka”.

U sklopu Lutkarskog proljeća u Vinkovcima će, u četvrtak, biti održani i 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja TENA i TENICA za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja u Gradskoj knjižnici u 18 sati. Također će gostovati u školama Vukovarsko-srijemske županije.

Posjet ministrice Nine Obuljen Koržinek županiji Arheološki park Vučedol trebao bi biti gotov za dvije godine