Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Financirano najvećim dijelom iz fondova EU

Besplatne sportske aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama

Foto: Branimir Bradarić
Projektima se besplatne sportske aktivnosti želi pružiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom da osjete duh zajedništva i jednakosti u svojoj zajednici

Za pet projekata s područja Vukovarsko-srijemske županije odobrena su sredstva u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Odobreni projekti s područja najistočnije hrvatske županije vrijedni su više od 5,3 milijuna kuna.

Bogat program Više od 20 kazališta na Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Projekti su financirani u stopostotnom iznosu, i to 85% iz Europskog socijalnog fonda te 15% iz proračuna RH. Za dva odobrena projekta „Insport“ i „Pridruži se timu – postani obitelj!“, prijavitelj je Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara. Odobren je i projekt „Volim rukomet“, kojemu je prijavitelj Rukometni klub Spačva, projekt „I ja sam sportaš“ prijavitelja Športskog saveza invalida Grada Vukovara i „Stolni tenis je in“ prijavitelja Stolnoteniski klub „Cibalia“ Vinkovci. Kako je rečeno tijekom uručivanja ugovora, projektima se besplatne sportske aktivnosti želi pružiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom da osjete duh zajedništva i jednakosti u svojoj zajednici.

– Zahvaljujem se ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te ministarstvu rada, razvojnim agencijama kao i udrugama, ali i prijaviteljima i svima koji su odradili ove projekte te doprinijeli njihovoj realizaciji. Vukovarsko-srijemska županija će i dalje podržavati ovako vrijedne projekte – rekao je župan Božo Galić.     

Više od 16 milijuna kuna za kulturne projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji Gradit će se posljednja neobnovljena knjižnica stradala u Domovinskom ratu U Iloku potpisan predugovor za gradnju prve dionice Na Srijemsku transverzalu čekaju godinama, a ministrica tvrdi: ‘Više ništa ne može zaustaviti ovaj projekt’