Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Bogat program

Više od 20 kazališta na Lutkarskom proljeću u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Svečanost otvorenja 24. Lutkarskog proljeća održat će se u Starim Mikanovcima u Domu kulture, u ponedjeljak 8. travnja kad će Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvesti svoju hit predstavu 'Tarzan'

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti više od 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije.

Članovi Bjelovarskog kazališta Advent Bjelovarsko kazalište u Vukovaru

Bogat program kazališta i predstava upotpunit će niz događanja.

Svečanost otvorenja 24. Lutkarskog proljeća održat će se u Starim Mikanovcima u Domu kulture, u ponedjeljak 8. travnja kad će Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvesti svoju hit predstavu "Tarzan".

Nagrade i Povelje "Zvonko Festini" -  za životno djelo u području lutkarske umjetnosti bit će dodijeljene u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) također u ponedjeljak, 8.travnja.

Poreč Projekt Dobivaju kazalište za starije sugrađane

Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka - Kazališne lutke Zlatka Boureka.

U četvrtak, 11.travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća održavaju se 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja Tena i Tenica za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će  književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja  u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici. Književnici će gostovati i u školama Vukovarsko-srijemske županije.

PRVA POČINJE U PETAK Vinkovačko kazalište 'Joza Ivakić' pripremilo tri predstave za Noć kazališta