Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 48 pregleda
Ekonomisti

Učenici na sajmu vježbeničkih tvrtki pokazali znanja i vještine

računalo
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Organiziran je 6. po redu Regionalni sajam, a uz vukovarske sudjelovali su i učenici iz Osijeka, Dalja, Valpova, Našica, Vinkovaca

U organizaciji Ekonomske škole Vukovar u središtu grada jučer je održan 6. po redu Regionalni sajam vježbeničkih tvrtki. Kako je rekla ravnateljica škole Mira Majstorović, učenici smjerova ekonomist i komercijalist tijekom sajma pokazali su stečena znanja i vještine. Objasnila je i da učenici u trećoj i četvrtoj godini imaju obvezan predmet vježbenička tvrtka i strukovne vježbe u okviru kojega uče kako osnovati tvrtku, a prolaze i cjelokupno poslovanje tvrtke.

Mali alkari u Vukovaru Vukovar Slavodobitnik školske alke je Danijel Bošnjak

– Želimo i na ovaj način kod učenika potaknuti poduzetništvo te da tijekom zapošljavanja i rada iskoriste potencijal koji su dobili u srednjoj školi. Učenici su poslije četiri godine školovanja osposobljeni za samostalan rad, a koliko su spremni, teško je reći – rekla je Majstorović.

Uz učenike Ekonomske škole Vukovar na sajmu su sudjelovali i učenici Ekonomskih škola iz Osijeka, Dalja, Valpova, Našica i Vinkovaca.

– Kada sam upisivala Ekonomsku školu, išla sam s ciljem da naučim nešto novo. Međutim, upravo zbog ovoga predmeta planiram i u budućnosti svakako ostati u ovim vodama. Želim upisati Ekonomski fakultet, a razmišljam i o tome da jednom pokrenem nešto svoje – rekla je učenica Ekonomsko-trgovačke škole Ivana Domca iz Vinkovaca Marija Cerenčević.

Vukovar Razvoj gospodarstva prioritet gradske vlasti Zakon o Vukovaru pretvorit će grad u najpogodnije mjesto za ulaganje