Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Lovstvo

Ugovori o zakupu prava lova s općinom Stari Jankovci i Mirkovcima

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Novi ugovori potpisani su jer desetogodišnji zakup prava lova istječe 31. ožujka

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisao je ispred Županije ugovore o zakupu prava lova s predstavnicima lovačkih društava s područja općine Stari Jankovci i vinkovačkog prigradskog naselja Mirkovci.

Nastavlja se gradnja Drvno-tehnološkog centra Slavonski hrast Izradom finalnih proizvoda Centar će doprinijeti razvoju drvne industrije

Tom prigodom rečeno je da je do potpisivanja ugovora došlo jer desetogodišnji ugovori o zakupu prava lova istječu 31. ožujka ove godine. Stoga su podneseni zahtjevi za produljenje ugovora lovačkih udruga ili društava koji su prethodno prošli opsežne provjere više institucija nakon čega je župan Galić donio odluke o produljenju zakupa prava lova. Prije sklapanja ugovora o zakupu prava lova Županija kao davatelj prava lova dostavila je nacrte ugovora s odlukama o davanju zakupa prava lova na lovištu na prethodno mišljenje Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Župan Galić istaknuo je zadovoljstvo produljenjem zakupa lova što je, kako je rekao, rezultat dobrog rada društava u smislu očuvanja i povećavanja matičnog fonda divljači, zaštite divljači i prirode. Također je naglasio zadovoljstvo decentralizacijom ovlasti u lovstvu gdje je nadležnost prenesena na Županije.

Traje već 14 godina Nastavlja se provedba programa usavršavanja menadžera – PUMA

Istaknuto je i da lovstvo iz godine u godinu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima i sve veći turistički i gospodarski značaj tako da je iznimno važno kvalitetno skrbiti o lovnim područjima. Osim potpisivanja ugovora o zakupu prava lova, potpisani su i ugovori o financiranju izrade Lovno-gospodarske osnove.